News

Read our articles to stay updated on the latest news in Food Markets, including new regulations, sustainability, current and future challenges, food safety, and more!

מזון בהריון – מה מותר ומה אסור?

צריכת מזון שהינו בטוח לאכילה חשובה בכל תקופה בחיים, אך חשובה שבעתיים בתקופת ההיריון. כמעט לכל אישה הרה נדמה כי במהלך ההיריון כל אחד יכול להעיר כרצונו מה אסור ומה מותר לה לאכול. לעיתים קרובות מדובר בהמלצות חסרות בסיס, המסתמכות על מיתוסים שונים ומשונים כמיטב המסורת. גורמי סיכון מדבקים ליסטריה מונוציטוגנס (Listeria monocytogenes): החיידק גורם...

האם מזון ארוז בקרטון עלול להיות מסוכן?

ד"ר דיויד רוזנבלט הסוכנות הגרמנית להערכת סיכונים (BfR) פרסמה את המסקנות של קבוצת עבודה אשר בחנה את הסיכון מהחומר הכימי di-isobutyl-phthalate המכונה DiBp. לחומר יש השלכות פוטנציאליות בריאותיות והוא נמצא ברמות מדאיגות במזונות הארוזים בקרטון. הסוכנות דיווחה שהחומר נמצא ברמות של עד 5 מ"ג/ק"ג במזונות כמו אבקות שומניות, דגנים טחונים, אורז, תערובות לאפייה ופירורי לחם. ע"פ הדיווח,...

ביספנול A

החומר ביספנול A מצוי בחלק מחומרי האריזה והכלים שבאים במגע עם מזון. נעשה שימוש בביספנול A בייצור פוליקרבונאט ורזינים אפוקסי-פנוליים. פוליקרבונאט הוא חומר פלסטי המשמש לבקבוקים לתינוקות, בקבוקים למתקני מים מינרליים, צנרת מים, כלי מטבח וכו'. רזינים אפוקסי פנוליים כלולים בשכבת הלקה של קופסאות שימורים ובחלק הפנימי של מכסי מתכת של צנצנות ובקבוקים ומיכלי יין....

מונוסודיום גלוטמט – לא מה שחשבתם

ד"ר דיויד רוזנבלט בשלושים השנים האחרונות משפר הטעם מונוסודיום גלוטמט (MSG) זכה ליחסי ציבור מאד רעים. התוסף הכל כך נפוץ הזה הפך בהדרגה לאויב העם ולדבר שיש להימנע ממנו. משרד הבריאות מכליל אותו ברשימת התוספים המותרים, אולם להבדיל מרוב תוספי המזון האחרים, חייבים לציין אותו ברשימת הרכיבים בשמו המלא. יחד עם חומרים כמו טרטרזין, סנסט...

כפפות או לא להיות?

מורן להט קיים חשש סביר ומתמיד שעובדי מזון יעבירו גורמי סיכון ביולוגים כגון חיידקים, נגיפים וטפילים מידיהם אל המזון ומהמזון אל הצרכן. ואמנם, בכל שנה אנו עדים לעשרות מקרים של זיהום מזון מידיים של עובדים. במקרים אלה נפגעים אלפי צרכנים: רובם נפגעים קל אך ישנם מקרי תחלואה קשים ואף מוות ממזון מזוהם. הנזק הכלכלי לענף המזון...

ת"י ISO 45001

במדינה בה 50-60 אנשים כל שנה הולכים לעבוד ולא חוזרים הביתה, ועוד אלפים נפצעים, כל מי שמעסיק אנשים חייב לשאול את עצמו "האם עשיתי את כל מה שניתן לעשות כדי שכל מי שעובד עבורי בטוח שישלים את עבודתו ללא פגע?" את השאלה הזו צריך לשאול כל מעסיק כל יום מחדש ומספר פעמים ביום. "אני ישן...

ת"י ISO 14001

בעשור האחרון, מגוון ארגונים החלו להרגיש "על בשרם" איך הנושאים הסביבתיים הולכים ותופסים תאוצה ומשמעות מצדם של רשויות החוק, הלקוחות, ארגונים שונים וקהילה סמוכה. מודעות צרכנית החלה להיות לא רק סיסמא, אלא הגורם המשמעותי שמושך את הארגונים לשיפור במגוון תחומים: איכות המוצר, עלותו, זכויות עובדים וזכויות אדם בכלל, סחר הוגן, בטיחות עובדים וכן… גם איכות...

לא זורקים אוכל!

מזון לא זורקים! האמנם? הידעת שכשליש מכל המזון המיוצר בכדור הארץ לעולם לא יזכה להיאכל, אלא ימצא את עצמו בפח האשפה? בכל דקה נזרקת כמות מזון שניתן היה להאכיל בה 4,000 אנשים למשך שנה! זה מטורף וזה חייב להיפסק. מילא העוולה החברתית והמוסרית. לייצור מזון שלא ייאכל יש טביעת רגל אקולוגית בלתי נתפסת. מדענים מעריכים...

articles test news

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit, integer cum mauris tortor mattis cras felis massa, eget nascetur eleifend dui morbi euismod.

article test events

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit, integer cum mauris tortor mattis cras felis massa, eget nascetur eleifend dui morbi euismod.

We are present worldwide

CONTACT US TO FIND YOUR MERIEUX NUTRISCIENCES LOCATION

קריירה בשר יעוץ והדרכה

הצטרפו לצוות המומחים שלנו