Read our articles to stay updated on the latest news in Food Markets, including new regulations, sustainability, current and future challenges, food safety, and more!
פורסמה טיוטת נוהל נלווה להוראת מנכ"ל ביבוא משקאות משכרים מסוג יין הוראת מנכ"ל 2.5 – "יבוא משקאות משכרים", מסדירה את התנאים למתן אישורים ליבוא משקאות משכרים. תוספת לנוהל זה נועדה להסדיר ייבוא יין במיכלים של 15,000 ליטר ומעלה עבור יקבים בעלי רשיון לייצור יין, כדי לשלבו כחומר גלם במוצרי היקב כאשר קיים מחסור בענבים לייצור...
איחוד אירופי חוות דעת EFSA עבור שימוש ברכיבים המיועדים לבוא במגע עם מזון פורסמו הערכות בטיחות לשימוש בחומרים המיועדים לבוא במגע עם מזון לייצור אריזות. על פי הערכות הבטיחות עבור האריזות מטה, אין חשש בבטיחות תהליכי הייצור המוצעים. תנאי השימוש מפורטים בחוות הדעת ומחריגים שימוש במיקרוגל ו/או בתנור. להלן פירוט הטכנולוגיות/רכיבים שנבחנו: כוונה לאיסור שימוש...
איחוד אירופי בחינת צריכה יומית נסבלת עבור BPA הוועדה לרעילות כימיקלים במזון COT בחנה את הבסיס המדעי לניהול סיכונים של צריכה יומית נסבלת TDI עבור BPA . להלן קישור לידיעה שינוי מונח מסורתי במגזר היין (פאולו קורטאדו) אושר מונח מסורתי (פאולו קורטדו) במגזר היין בהתאם לתקנה EU1308/2013 אשר הוגש ע"י ספרד. להלן קישור לידיעה עדכון...
איחוד אירופי אושר השימוש באבקת איזומאלטוז כמזון חדש במסגרת אישור מזון חדש, הותר השימוש בסירופ איזומאלטוז מיובש כתחליף לסוכרוז עבור מזונות המיועדים לכלל האוכלוסייה למעט מזונות המיועדים לפעוטות ותינוקות בהתאם לתנאים המפורטים. על האריזות יידרש לסמנו כ- "אבקת איזומאלטוז". להלן קישור לידיעה חוות דעת EFSA עבור גבול הצריכה המרבית (UL) של ברזל EFSA התבקשה לחוות דעתה...
איחוד אירופי עדכון רגולציית המידע 1169/2011 בנוגע לאלרגן חרדל נספח II ברגולציית המידע 1169/2011 עודכן כך שמוחרגים המתחלבים E470a, E471 ו- E477 שבייצורם נעשה שימוש בחומצה בהנית מזרעי חרדל מסימון אלרגן חרדל שכן נמצא כי לא קיים סיכון לתגובה אלרגית כתוצאה מצריכתם. להלן קישור לידיעה עדכון הערכות בטיחות בנוגע להרחבת השימוש באנזימי מזון עודכנו הערכות...
רוברט סגל 14/03/2021 כמה מילים על "שוטף + שנתיים" בסימון מזון ארוז מראש מפעם לפעם שואלים את חטיבת הרגולציה שלנו על פרק הזמן הקבוע בחוק לצורך התארגנות תעשיית המזון כאשר נדרש שינוי באריזת המזון. הכוונה היא ל"חוק קביעת מועד כניסה לתוקף של הוראות סימון מזון ארוז מראש", הידוע בקרב העוסקים במזון כ- "חוק איילת שקד"....
ד"ר דיויד רוזנבלט בחג האהבה, בפברואר 2003, אשה כבת 20 מצאה את עצמה בטיפול נמרץ ב- Mayo Clinic בארה"ב, בעקבות נשיקה לוהטת עם החבר שלה. בתחילה היא סברה שההתרגשות של הארוע הרומנטי, היא שגורמת לה לפריחה בשפתיים ובצואר, אולם כשהתחילה להרגיש שהיא נחנקת ונתקפה בכאבי בטן, בחילה וגלי חום הובלה לחדר מיון שם הצליחו ברגע האחרון...
גנית חמו אוטומטיזציה של תהליכי הניקיון נהוגה בקרב מפעלים רבים, בעיקר הגדולים שבהם. לאור זאת ניתן להעלות את השאלה האם נדרשת בכלל ולידציה לתהליכי הניקיון בהנחה שהכל הוגדר מראש ומתרחש באופן אוטומטי וממוחשב?השאלה מתחילה בשלב בו מאופיינת המערכת הממוחשבת, מי קבע אילו שלבים נדרשים בתהליך הניקיון? כמה זמן יארך כל שלב? באיזו טמפ' ובאיזו ספיקה?...
ד"ר דיויד רוזנבלט נגסת בקיווי עסיסי? שתית כוסית וודקה? התענגת על חפיסת שוקולד? ייתכן שנפלת קורבן למוצר מזויף! בדו"ח מקיף המתפרסם מטעם ה-OECD, מסתבר שמדובר בבעיה עולמית חשובה. ה- OECD עוסק בזיוף מוצרים בכלל והמזון תופס חלק קטן, אך חשוב מהתחום. הארגון מעריך את התופעה של מוצרים פיראטיים בהיקף של לפחות 200 מיליארד דולר בשנה....
ד"ר דיויד רוזנבלט מחלת הבוטוליזם ("נקנקת" בעברית) נגרמת מרעלן הבוטולינום הקטלני המופרש מחיידקי קלוסטרידיום בוטולינום. הרעלן משפיע על מערכת העצבים המרכזית וגורם לשיתוק שרירים ואף למוות. סימני מחלה ראשוניים מתחילים להופיע כבר כ- 18-36 שעות מאכילת המוצר הנגוע. סימני המחלה האופייניים כוללים עייפות, חולשה, סחרחורת. בהמשך מתפתח טשטוש בראייה, יובש בפה, קשיי בליעה ודיבור. לעתים יש הפרעות...
CONTACT US TO FIND YOUR MERIEUX NUTRISCIENCES LOCATION
הצטרפו לצוות המומחים שלנו