איחוד אירופי חוות דעת EFSA עבור שימוש ברכיבים המיועדים לבוא במגע עם מזון פורסמו הערכות בטיחות לשימוש בחומרים המיועדים לבוא במגע עם מזון לייצור אריזות. על פי הערכות הבטיחות עבור החומרים מטה, אין חשש בבטיחות תהליכי הייצור המוצעים. תנאי השימוש מפורטים בחוות הדעת ומחריגים שימוש במיקרוגל ו/או בתנור. להלן פירוט הטכנולוגיות/רכיבים שנבחנו: חוות דעת EFSA…
אושר צו הארכת תקופות ודחיית מועדים (הוראת שעה – חרבות ברזל) פורסם ברשומות צו הארכת תקופות ודחיית מועדים (הוראת שעה – חרבות ברזל)(אישורים רגולטוריים, עיצומים כספיים ובדיקות מתקני גז)(הארכת התקופה הקובעת והארכת תקופת ההארכה), התשפ"ד–2023. במסגרת הצו, אושרה הארכת התקופה ב-3 חודשים נוספים, עד ה-7 באפריל 2024, ובנוסף עודכנה תקופת ההארכה של אישורים רגולטוריים מ-3…
רוברט סגל 14/03/2021 כמה מילים על "שוטף + שנתיים" בסימון מזון ארוז מראש מפעם לפעם שואלים את חטיבת הרגולציה שלנו על פרק הזמן הקבוע בחוק לצורך התארגנות תעשיית המזון כאשר נדרש שינוי באריזת המזון. הכוונה היא ל"חוק קביעת מועד כניסה לתוקף של הוראות סימון מזון ארוז מראש", הידוע בקרב העוסקים במזון כ- "חוק איילת שקד"….
מורן להט קיים חשש סביר ומתמיד שעובדי מזון יעבירו גורמי סיכון ביולוגים כגון חיידקים, נגיפים וטפילים מידיהם אל המזון ומהמזון אל הצרכן. ואמנם, בכל שנה אנו עדים לעשרות מקרים של זיהום מזון מידיים של עובדים. במקרים אלה נפגעים אלפי צרכנים: רובם נפגעים קל אך ישנם מקרי תחלואה קשים ואף מוות ממזון מזוהם. הנזק הכלכלי לענף המזון…
איחוד אירופי בחינת צריכה יומית נסבלת עבור BPA הוועדה לרעילות כימיקלים במזון COT בחנה את הבסיס המדעי לניהול סיכונים של צריכה יומית נסבלת TDI עבור BPA . להלן קישור לידיעה שינוי מונח מסורתי במגזר היין (פאולו קורטאדו) אושר מונח מסורתי (פאולו קורטדו) במגזר היין בהתאם לתקנה EU1308/2013 אשר הוגש ע"י ספרד. להלן קישור לידיעה עדכון…
בחינת אימוץ חקיקה אירופית של תקנות למים מינרלים ומי מעיין טבעיים במסגרת הרפורמה "מה שטוב לאירופה טוב לישראל" בכוונת משרד הבריאות לבחון אימוץ שתי חקיקות של תקנות למים מינרליים ומי מעיין טבעיים לטובת יבוא במסלול האירופי בלבד, בהתאם לתנאים וההחרגות המפורטות במסמכי הטיוטה המתורגמים. להלן קישור לטיוטה 1 לטיוטה 2 כמו כן, נבחנת אפשרות לאימוץ…
CONTACT US TO FIND YOUR MERIEUX NUTRISCIENCES LOCATION
הצטרפו לצוות המומחים שלנו