ד"ר דיויד רוזנבלט הסוכנות הגרמנית להערכת סיכונים (BfR) פרסמה את המסקנות של קבוצת עבודה אשר בחנה את הסיכון מהחומר הכימי di-isobutyl-phthalate המכונה DiBp. לחומר יש השלכות פוטנציאליות בריאותיות והוא נמצא ברמות מדאיגות במזונות הארוזים בקרטון. הסוכנות דיווחה שהחומר נמצא ברמות של עד 5 מ"ג/ק"ג במזונות כמו אבקות שומניות, דגנים טחונים, אורז, תערובות לאפייה ופירורי לחם. ע"פ הדיווח,…
ד"ר דיויד רוזנבלט מחלת הבוטוליזם ("נקנקת" בעברית) נגרמת מרעלן הבוטולינום הקטלני המופרש מחיידקי קלוסטרידיום בוטולינום. הרעלן משפיע על מערכת העצבים המרכזית וגורם לשיתוק שרירים ואף למוות. סימני מחלה ראשוניים מתחילים להופיע כבר כ- 18-36 שעות מאכילת המוצר הנגוע. סימני המחלה האופייניים כוללים עייפות, חולשה, סחרחורת. בהמשך מתפתח טשטוש בראייה, יובש בפה, קשיי בליעה ודיבור. לעתים יש הפרעות…
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit, integer cum mauris tortor mattis cras felis massa, eget nascetur eleifend dui morbi euismod.
משרד הבריאות אישר "בשר מתורבת" מבוסס בקר כמזון חדש במסגרת תוכנית פיילוט לבחינת חלבון אלטרנטיבי ולאור הביקוש העולמי הגובר לחלבונים, אישר משרד הבריאות "מזון חדש" הכולל תרבית תאים שמקורם מבקר (ולא מתאי עוף) המוכר גם כ"בשר מתורבת" לשווק בישראל. האישור מגיע לאחר שנבחנו מגוון גורמים קריטיים, ביניהם טוקסיקולוגיה, אלרגניות, הרכב תזונתי, בטיחות מיקרוביולוגית וכימית יחד…
פורסמה טיוטת צו הארכת תקופות ודחיית מועדים (הוראת שעה – חרבות ברזל) פורסמה טיוטת צו הארכת תקופות ודחיית מועדים (הוראת שעה – חרבות ברזל)(אישורים רגולטוריים, עיצומים כספיים ובדיקות מתקני גז)(הארכת התקופה הקובעת והארכת תקופת ההארכה), התשפ"ד–2023. חוק הארכת תקופות ודחיית מועדים קבע הסדרים זמניים של הארכת אישורים רגולטוריים. בהתאם לכך, מוצעת הארכת התקופה ב-3 חודשים…
פורסמה הנחיית מזון חדש עבור סוכר: D-allulose D-allulose (הנקרא גם D-psicose) הינו חד סוכר ומבחינה כימית: אפימר בפחמן מס' 3 של הסוכר D-fructose אשר מופק בתהליך אנזימתי חדש. על פי ההנחייה, הסוכר מותר לשימוש ב: יוגורטים, גבינות, גלידות, ריבות, סוכריות, חטיפי דגנים ועוד (למעט מזון לתינוקות ומזון ייחודי) בריכוזים משתנים ובהתאם להנחיות הנקובות. יש לסמן…
CONTACT US TO FIND YOUR MERIEUX NUTRISCIENCES LOCATION
הצטרפו לצוות המומחים שלנו