מורן להט קיים חשש סביר ומתמיד שעובדי מזון יעבירו גורמי סיכון ביולוגים כגון חיידקים, נגיפים וטפילים מידיהם אל המזון ומהמזון אל הצרכן. ואמנם, בכל שנה אנו עדים לעשרות מקרים של זיהום מזון מידיים של עובדים. במקרים אלה נפגעים אלפי צרכנים: רובם נפגעים קל אך ישנם מקרי תחלואה קשים ואף מוות ממזון מזוהם. הנזק הכלכלי לענף המזון…
איחוד אירופי פורסמו עדכונים לרגולציית תוספי מזון ולנספח תקנת תוספי מזון פורסם עדכונן לרגולציית תוספי מזון 1333/2008 ולנספח לתקנת תוספי מזון 231/2012: ∙ תוסף המזון buffered vinegar(E267) אושר לשימוש כחומר משמר ומווסת חומציות במוצרלה, בחלבוני מי גבינה, שימורי פירות וירקות, פסטה טרייה, ניוקי, לחם ומוצרי בשר טחון. להלן קישור לידיעה ∙ תוסף המזון stearyl tartrate…
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit, integer cum mauris tortor mattis cras felis massa, eget nascetur eleifend dui morbi euismod.
פורסמה הנחיית מזון חדש עבור אבקת גפת זיתים (Olea europaea) פורסמה הנחיית מזון חדש בנוגע לאבקת גפת זיתים (Olea europaea) מיום 4.12.2023. על פי ההנחייה, "גפת זיתים" היא שארית החומר הנותרת מפרי הזית לאחר הפקת שמן זית למאכל בלבד. רכיב זה מותר לשימוש בקמחים ועמילנים שמקורם בדגנים ותחליפי חיטה ממקורות צמחיים שונים, למעט חיטה, ותערובות…
ד"ר דיויד רוזנבלט מחלת הבוטוליזם ("נקנקת" בעברית) נגרמת מרעלן הבוטולינום הקטלני המופרש מחיידקי קלוסטרידיום בוטולינום. הרעלן משפיע על מערכת העצבים המרכזית וגורם לשיתוק שרירים ואף למוות. סימני מחלה ראשוניים מתחילים להופיע כבר כ- 18-36 שעות מאכילת המוצר הנגוע. סימני המחלה האופייניים כוללים עייפות, חולשה, סחרחורת. בהמשך מתפתח טשטוש בראייה, יובש בפה, קשיי בליעה ודיבור. לעתים יש הפרעות…
הודעת עדכון לתחנות הסגר בעניין יבוא פירות וירקות מירדן בהמשך להודעות קודמות בדבר ביטול משלוחי הייבוא של פירות וירקות המגיעים מירדן עקב תוצאות חיוביות לכולרה מהזן הטוקסיגני ויבריו כולרה שנדגמו ממי נחל הירמוך, משרד הבריאות מודיע כי לאחר התייעצות עם הרשויות המקבילות בירדן הוחלט לבטל את המגבלות, וזאת בכפוף לביצוע של בדיקות יזומות למשלוחים, בהתבסס…
CONTACT US TO FIND YOUR MERIEUX NUTRISCIENCES LOCATION
הצטרפו לצוות המומחים שלנו