איחוד אירופי אושר השימוש באבקת איזומאלטוז כמזון חדש במסגרת אישור מזון חדש, הותר השימוש בסירופ איזומאלטוז מיובש כתחליף לסוכרוז עבור מזונות המיועדים לכלל האוכלוסייה למעט מזונות המיועדים לפעוטות ותינוקות בהתאם לתנאים המפורטים. על האריזות יידרש לסמנו כ- "אבקת איזומאלטוז". להלן קישור לידיעה חוות דעת EFSA עבור גבול הצריכה המרבית (UL) של ברזל EFSA התבקשה לחוות דעתה…
פורסמה הבהרה והארכת תוקף להנחייה בעניין סימון מחירים בתקופת המלחמה פורסמה הבהרה בהמשך להנחייה בנוגע לאי אכיפת סימון מחיר על גבי אריזות מוצרי מזון ארוז בתקופת החירום והוארך תוקפה עד ל- 18.11.2023 או עד לפרסום על ביטולה. בין היתר הודגש במסמך כי סימון המחיר והצגתו בשלט באופן פרונטאלי וברור על המדף הינו תנאי מהותי לאי…
פורסמו הנחיות לקביעת אורך חיי מדף בידי יצרן נאות משרד הבריאות פרסם מסמך הנחיות ובו מפורטים קווי הפעולה, לרבות השיקולים והדגשים שעל יצרן נאות לנקוט בקביעת אורך חיי המדף של מוצרי בשר, עוף ודגים המיוצרים על ידו. מודגש כי אין בכך כדי להפחית מאחריות היצרן להבטיח את עמידת המזון באיכות והבטיחות כפי שנקבעו בחקיקת המזון,…
מורן להט קיים חשש סביר ומתמיד שעובדי מזון יעבירו גורמי סיכון ביולוגים כגון חיידקים, נגיפים וטפילים מידיהם אל המזון ומהמזון אל הצרכן. ואמנם, בכל שנה אנו עדים לעשרות מקרים של זיהום מזון מידיים של עובדים. במקרים אלה נפגעים אלפי צרכנים: רובם נפגעים קל אך ישנם מקרי תחלואה קשים ואף מוות ממזון מזוהם. הנזק הכלכלי לענף המזון…
רוברט סגל 5/04/2020 איך בכלל ניגשים לזה? מה עושים קודם? ובכלל אולי אפשר להשאיר את הבירוקרטיה הזו לסוף? בוא, זה לא הדבר הכי חשוב כרגע…. הרבה שאלות ואמירות שמעתי לאורך השנים בהם אנו מלווים סטארטפים בתחום הפוד-טק בישראל. הנתיבים הקריטיים של פיתוח המוצר או הטכנולוגיה וגיוס המשקיעים ימשיכו להיות ליבו הפועם של הסטרטאפ, אבל לצידם…
הודעת עדכון לתחנות הסגר בעניין יבוא פירות וירקות מירדן בהמשך להודעות קודמות בדבר ביטול משלוחי הייבוא של פירות וירקות המגיעים מירדן עקב תוצאות חיוביות לכולרה מהזן הטוקסיגני ויבריו כולרה שנדגמו ממי נחל הירמוך, משרד הבריאות מודיע כי לאחר התייעצות עם הרשויות המקבילות בירדן הוחלט לבטל את המגבלות, וזאת בכפוף לביצוע של בדיקות יזומות למשלוחים, בהתבסס…
CONTACT US TO FIND YOUR MERIEUX NUTRISCIENCES LOCATION
הצטרפו לצוות המומחים שלנו