פורסמה טיוטת תקנות הגנה על בריאות הציבור (מזון)(יבוא של תוספי תזונה על ידי יבואן נאות), התשפ"ד – 2024 הרגולציה הנוכחית בכל הנוגע ליבוא תוספי תזונה שמה דגש על קבלת אישור מראש לייבוא תוספי תזונה, כאשר הליך הבדיקה הוא ארוך ומתבסס על בדיקה מקדימה של כלל המסמכים המוגשים על ידי היבואן. מטרת התקנות המוצעות היא להתאים…
במדינה בה 50-60 אנשים כל שנה הולכים לעבוד ולא חוזרים הביתה, ועוד אלפים נפצעים, כל מי שמעסיק אנשים חייב לשאול את עצמו "האם עשיתי את כל מה שניתן לעשות כדי שכל מי שעובד עבורי בטוח שישלים את עבודתו ללא פגע?" את השאלה הזו צריך לשאול כל מעסיק כל יום מחדש ומספר פעמים ביום. "אני ישן…
פורסמה הנחיית מזון חדש עבור סוכר: D-allulose D-allulose (הנקרא גם D-psicose) הינו חד סוכר ומבחינה כימית: אפימר בפחמן מס' 3 של הסוכר D-fructose אשר מופק בתהליך אנזימתי חדש. על פי ההנחייה, הסוכר מותר לשימוש ב: יוגורטים, גבינות, גלידות, ריבות, סוכריות, חטיפי דגנים ועוד (למעט מזון לתינוקות ומזון ייחודי) בריכוזים משתנים ובהתאם להנחיות הנקובות. יש לסמן…
ד"ר דיויד רוזנבלט הסוכנות הגרמנית להערכת סיכונים (BfR) פרסמה את המסקנות של קבוצת עבודה אשר בחנה את הסיכון מהחומר הכימי di-isobutyl-phthalate המכונה DiBp. לחומר יש השלכות פוטנציאליות בריאותיות והוא נמצא ברמות מדאיגות במזונות הארוזים בקרטון. הסוכנות דיווחה שהחומר נמצא ברמות של עד 5 מ"ג/ק"ג במזונות כמו אבקות שומניות, דגנים טחונים, אורז, תערובות לאפייה ופירורי לחם. ע"פ הדיווח,…
פורסמה טיוטת נוהל נלווה להוראת מנכ"ל ביבוא משקאות משכרים מסוג יין הוראת מנכ"ל 2.5 – "יבוא משקאות משכרים", מסדירה את התנאים למתן אישורים ליבוא משקאות משכרים. תוספת לנוהל זה נועדה להסדיר ייבוא יין במיכלים של 15,000 ליטר ומעלה עבור יקבים בעלי רשיון לייצור יין, כדי לשלבו כחומר גלם במוצרי היקב כאשר קיים מחסור בענבים לייצור…
איחוד אירופי בחינת צריכה יומית נסבלת עבור BPA הוועדה לרעילות כימיקלים במזון COT בחנה את הבסיס המדעי לניהול סיכונים של צריכה יומית נסבלת TDI עבור BPA . להלן קישור לידיעה שינוי מונח מסורתי במגזר היין (פאולו קורטאדו) אושר מונח מסורתי (פאולו קורטדו) במגזר היין בהתאם לתקנה EU1308/2013 אשר הוגש ע"י ספרד. להלן קישור לידיעה עדכון…
CONTACT US TO FIND YOUR MERIEUX NUTRISCIENCES LOCATION
הצטרפו לצוות המומחים שלנו