News

Read our articles to stay updated on the latest news in Food Markets, including new regulations, sustainability, current and future challenges, food safety, and more!

עדכוני רגולציה בתחום המזון 01.09-15.09.2024

הודעת עדכון לתחנות הסגר בעניין יבוא פירות וירקות מירדן בהמשך להודעות קודמות בדבר ביטול משלוחי הייבוא של פירות וירקות המגיעים מירדן עקב תוצאות חיוביות לכולרה מהזן הטוקסיגני ויבריו כולרה שנדגמו ממי נחל הירמוך, משרד הבריאות מודיע כי לאחר התייעצות עם הרשויות המקבילות בירדן הוחלט לבטל את המגבלות, וזאת בכפוף לביצוע של בדיקות יזומות למשלוחים, בהתבסס...

עדכוני רגולציה בתחום המזון 31.12-15.01.2024

אושר צו הארכת תקופות ודחיית מועדים (הוראת שעה – חרבות ברזל) פורסם ברשומות צו הארכת תקופות ודחיית מועדים (הוראת שעה – חרבות ברזל)(אישורים רגולטוריים, עיצומים כספיים ובדיקות מתקני גז)(הארכת התקופה הקובעת והארכת תקופת ההארכה), התשפ"ד–2023. במסגרת הצו, אושרה הארכת התקופה ב-3 חודשים נוספים, עד ה-7 באפריל 2024, ובנוסף עודכנה תקופת ההארכה של אישורים רגולטוריים מ-3...

עדכוני רגולציה בתחום המזון 31.10-15.11.2023

פורסמה הבהרה והארכת תוקף להנחייה בעניין סימון מחירים בתקופת המלחמה  פורסמה הבהרה בהמשך להנחייה בנוגע לאי אכיפת סימון מחיר על גבי אריזות מוצרי מזון ארוז בתקופת החירום והוארך תוקפה עד ל- 18.11.2023 או עד לפרסום על ביטולה. בין היתר הודגש במסמך כי סימון המחיר והצגתו בשלט באופן פרונטאלי וברור על המדף הינו תנאי מהותי לאי...

עדכוני רגולציה בתחום המזון 31.03-15.04.2024

פורסמה הנחיית מזון חדש עבור פוספטידיל סרין שמקורו מסויה פורסמה הנחיית מזון חדש בנוגע לפוספטידיל סרין מיום 02.04.2024 . על פי ההנחייה מדובר בפוספוליפיד אליו קשורות שתי חומצות שומן ו -L-serine והוא מיוצר בתהליך אנזימטי חדש המתבסס על לציטין המופק מסויה. רכיב זה מותר לשימוש בחלב, תחליפי חלב, משקאות על בסיס חלב, יוגורט ומוצריו, למעט...

עדכוני רגולציה בתחום המזון 31.01-15.02.2024

פורסמה הנחיית מזון חדש עבור סוכר: D-allulose D-allulose (הנקרא גם D-psicose) הינו חד סוכר ומבחינה כימית: אפימר בפחמן מס' 3 של הסוכר D-fructose אשר מופק בתהליך אנזימתי חדש. על פי ההנחייה, הסוכר מותר לשימוש ב: יוגורטים, גבינות, גלידות, ריבות, סוכריות, חטיפי דגנים ועוד (למעט מזון לתינוקות ומזון ייחודי) בריכוזים משתנים ובהתאם להנחיות הנקובות. יש לסמן...

עדכוני רגולציה בתחום המזון 30.08-18.09.2023

החלפת תקנות האיחוד האירופי בעניין רמות מרביות עבור מזהמים במזון בהמשך להחלפת רגולציית 1881/2006 ברגולציה 2023/915 בעניין רמות מרביות עבור מזהמים במזון, שינויים נוספים מוצעים לעדכון יחד עם תיקון טור א' וטור ב' לתוספת השנייה לחוק.  הטיוטה פתוחה להערות הציבור עד ה- 5.10.2023 בשעה 23:59 להלן קישור לטיוטה. להלן קישור להגשת הערות פורסמו טיוטות לצו...

עדכוני רגולציה בתחום המזון 30.06-14.07.2024

פורסם עדכון לחוק קידום התחרות בענף המזון (תיקון מס' 8 והוראת שעה), התשפ"ד – 2024 מטרתו של חוק זה משנת 2014 היא הגברת התחרותיות בענף המזון והפחתת המחירים בענף כדי להקל על יוקר המחיה. תיקון חוק משנת 2016 חייב את רשתות הפארם לעמוד בתנאי הפרק הנוגע לשקיפות מחירים אך לא בפרקים נוספים כדוגמת הסדרת פעילות...

עדכוני רגולציה בתחום המזון 30.05-16.06.2024

בחינת אימוץ חקיקה אירופית של תקנות למים מינרלים ומי מעיין טבעיים במסגרת הרפורמה "מה שטוב לאירופה טוב לישראל" בכוונת משרד הבריאות לבחון אימוץ שתי חקיקות של תקנות למים מינרליים ומי מעיין טבעיים לטובת יבוא במסלול האירופי בלבד, בהתאם לתנאים וההחרגות המפורטות במסמכי הטיוטה המתורגמים. להלן קישור לטיוטה 1 לטיוטה 2  כמו כן, נבחנת אפשרות לאימוץ...

עדכוני רגולציה בתחום המזון 29.11-14.12.2023

פורסמה הנחיית מזון חדש עבור אבקת גפת זיתים (Olea europaea) פורסמה הנחיית מזון חדש בנוגע לאבקת גפת זיתים (Olea europaea) מיום 4.12.2023. על פי ההנחייה, "גפת זיתים" היא שארית החומר הנותרת מפרי הזית לאחר הפקת שמן זית למאכל בלבד. רכיב זה מותר לשימוש בקמחים ועמילנים שמקורם בדגנים ותחליפי חיטה ממקורות צמחיים שונים, למעט חיטה, ותערובות...

עדכוני רגולציה בתחום המזון 29.02-15.03.2024

פורסמו תזכירי חוק להערות הציבור: תזכיר חוק התקנים (עמידה בדרישות אסדרה אירופית)(תיקון) התשפ"ד– 2024 מטרת התיקון המוצע היא צמצום הרגולציה והנטל הבירוקרטי על יצרנים, יבואנים וקמעונאים, קידום תחרות ועידוד סחר חופשי בין מדינות לטובת מגמת הקלת יוקר המחייה. על פי התיקון המוצע, תקבע בחוק חלופה נוספת לייבוא והשיווק הקיימות כיום, בדרך המאפשרת הסתמכות על עמידה...

We are present worldwide

CONTACT US TO FIND YOUR MERIEUX NUTRISCIENCES LOCATION

קריירה בשר יעוץ והדרכה

הצטרפו לצוות המומחים שלנו