|

עדכוני רגולציה בינלאומית בתחום המזון 19.08.2024– 20.07.2024

איחוד אירופי

עדכון רגולציית המידע 1169/2011 בנוגע לאלרגן חרדל

נספח II ברגולציית המידע 1169/2011 עודכן כך שמוחרגים המתחלבים E470a, E471 ו- E477 שבייצורם נעשה שימוש בחומצה בהנית מזרעי חרדל מסימון אלרגן חרדל שכן נמצא כי לא קיים סיכון לתגובה אלרגית כתוצאה מצריכתם. להלן קישור לידיעה

עדכון הערכות בטיחות בנוגע להרחבת השימוש באנזימי מזון

עודכנו הערכות בטיחות בנוגע להרחבת השימוש באנזימי מזון המופקים מזנים שונים שאינם מהונדסים גנטית. האנזימים הבאים אושרו בעבר ע"י EFSA, וכעת עודכנה הערכת הבטיחות כך שתכלול שימוש באנזימים בתהליכי ייצור נוספים. אין חשש בטיחותי בתנאי השימוש המוצעים. להלן הזנים הנדונים:

  • אנזים triacylglycerol lipase המופק מ- Aspergillus luchuensis. עודכנה רשימת תהליכי העיבוד בהם מותר השימוש באנזים. וכעת רשימת התהליכים תכלול: עיבוד דגנים, מוצרי חלב, עיבוד שומנים ושמנים ועיבוד מוצרים מצמחים ופטריות. להלן קישור לידיעה
  • אנזים  pullulanaseהמופק מ- Pullulanibacillus naganoensis. עודכנה רשימת תהליכי העיבוד בהם מותר השימוש באנזים. וכעת רשימת התהליכים תכלול: עיבוד דגנים, עיבוד פירות וירקות ועיבוד מוצרים מצמחים ופטריות. להלן קישור לידיעה
  • אנזים  α-amylase המופק מ-  Cellulosimicrobium funkei. עודכנה רשימת תהליכי העיבוד בהם מותר השימוש באנזים. וכעת רשימת התהליכים תכלול: עיבוד דגנים, עיבוד פירות וירקות ועיבוד מוצרים מצמחים ופטריות.  להלן קישור לידיעה
  • אנזים  thermolysin המופק מ-Anoxybacillus caldiproteolyticus. עודכנה רשימת תהליכי העיבוד בהם מותר השימוש באנזים. וכעת רשימת התהליכים תכלול: עיבוד מוצרי חלב, , עיבוד דגנים , עיבוד מוצרי בשר ודגים ועיבוד מוצרים מצמחים ופטריות. להלן קישור לידיעה
  • אנזים  oryzinהמופק מ-Aspergillus ochraceus. עודכנה רשימת תהליכי העיבוד בהם מותר השימוש באנזים. וכעת רשימת התהליכים תכלול: עיבוד דגנים, ועיבוד מוצרים מצמחים ופטריות. להלן קישור לידיעה
  • אנזים triacylglycerol lipase המופק מ- Rhizopus arrhizus. עודכנה רשימת תהליכי העיבוד בהם מותר השימוש באנזים. וכעת רשימת התהליכים תכלול: עיבוד דגנים, מוצרי חלב ועיבוד שומנים ושמנים. להלן קישור לידיעה

חוות דעת EFSA בנוגע להערכת בטיחות אנזימי מזון 

פורסמו הערכות בטיחות בנושא השימוש באנזימי מזון. על פי הערכת EFSA, נמצא כי האנזימים אינם מהווים סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המיועדים. להלן הזנים הנדונים:

  • אנזים  1,4-α-maltohydrolaseהמופק מ- Saccharomyces cerevisiaהמהונדס גנטית. האנזים מיועד לשמש בעיבוד דגנים לייצור מוצרי מאפה. להלן קישור לידיעה
  • אנזים  β-glucosidaseהמופק מ- Bacillus licheniformis המהונדס גנטית. האנזים מיועד לשמש בעיבוד מוצרי חלב. להלן קישור לידיעה
  • אנזים  lysophospholipaseהמופק מ-Trichoderma reesei  המהונדס גנטית. האנזים מיועד לשמש בעיבוד דגנים ויצור סירופי גלוקוז. להלן קישור לידיעה

חוות דעת EFSA בנושא תירס מהונדס גנטית

  • פורסמה הערכת בטיחות בהתאם לרגולציה 1829/2003 בנושא היתר השימוש בזן תירס מוגן חרקים מהונדס גנטית MON 95275 במזון. על פי הערכת EFSA, נמצא כי הזן המהונדס גנטית בטוח כמו מקבילו שאינו מהונדס גנטית בהתייחס להשפעות אפשריות על בריאות האדם והסביבה. להלן קישור לידיעה
  • פורסמה הערכת בטיחות בהתאם לרגולציה 1829/2003 בנושא היתר השימוש בזן תירס מהונדס גנטית DP910521 במזון. על פי הערכת EFSA, נמצא כי הזן המהונדס גנטית בטוח כמו מקבילו שאינו מהונדס גנטית בהתייחס להשפעות אפשריות על בריאות האדם והסביבה. להלן קישור לידיעה

אושר השימוש במזונות חדשים

  • הותר השימוש בתערובת Lacto-N-fucopentaose ו-2'-Fucosyllactose המופקת מזן  Escherichia coli K-12 DH1 כמזון חדש, בהתאם לתנאים המופיעים. להלן קישור לידיעה
  • הותר השימוש בזרעים וקמח זרעים המופק מ- Vigna subterranea (L.) Verdc. כמזון חדש, בהתאם לתנאים המופיעים. להלן קישור לידיעה
  • הותר השימוש ב-שמן (CABIO-A-2) המופק מ- Escherichia coli כמזון חדש, הרכיב מותר לשימוש במזונות ובפורמולות תינוקות בהתאם לתנאים המופיעים. להלן קישור לידיעה
  • הותר השימוש במיץ מהגבעולים של צמח האנג'ליקה קייסקי כמזון חדש, הרכיב מותר לשימוש במזונות ותוספי מזון בהתאם לתנאים המופיעים. להלן קישור לידיעה
  • הותר השימוש בשמן Schizochytrium limacinum (TKD-1) כמזון חדש, הרכיב מותר לשימוש במזונות ובפורמולות תינוקות בהתאם לתנאים המופיעים. להלן קישור לידיעה
  • הותר השימוש ב-  2’-Fucosyllactose המופק מ- Escherichia coli W כמזון חדש. בהתאם לתנאים המופיעים. להלן קישור לידיעה

עדכונים ברגולציית מזון חדש

פורסם עדכון לרגולציה 2017/2470 הנוגעת לדרישות הסימון הספציפיות עבור המזון החדש חלבון הידרוליזי חלקית משעורה מושחתת (Hordeum vulgare) ואורז (Oryza sativa). להלן קישור לידיעה

עדכונים לאישורי מזונות חדשים

  • Schizochytrium sp. שמן עשיר ב-DHA ו-EPA – עודכן מפרט הרכיב כך שעודכן רמת ה-DHA בעוד שאר הפרמטרים נשארים ללא שינוי. להלן קישור לידיעה
  • Yarrowia lipolytica yeast biomass– עודכנו תנאי השימוש במפרט מזון החדש. להלן קישור לידיעה
  • 2'-Fucosyllactose– עודכנו תנאי השימוש במפרט מזון החדש. להלן קישור לידיעה
  • תמצית חלבון מכליות חזיר– עודכנו תנאי השימוש במפרט מזון החדש. להלן קישור לידיעה

בקשה לחוות דעת ציבוריות  

  • נפתחה בקשה בנוגע להערכת סיכון  cRG-I EFSA-Q-2014-00411 – Phospholipase A2 המופק מ- Trichoderma Reesei המהונדס גנטית. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 23.08.24. להלן קישור לידיעה
  •  נפתחה בקשה בנוגע להערכת סיכון  EFSA-Q-2015-00693 Endo-1,3(4)-β-glucanase המופק מ- Cellulosimicrobium funkei הלא מהונדס גנטית. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 10.09.24. להלן קישור לידיעה

בקשה לאישור מזונות חדשים 

  • נפתחה בקשה בנוגע לאישור cRG-I שמקורו מגזר כמזון חדש. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 22.08.24. להלן קישור לידיעה
  • נפתחה בקשה בנוגע לאישור שינוי של הפיטוסטרולים/ פיטוסטנולים כמזון חדש. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 22.08.24. להלן קישור לידיעה

 בקשה לאישור הרחבת השימוש באנזים מהונדס גנטית

נפתחה בקשה בנוגע לאישור הרחבת השימוש באנזים lucose oxidase המופק מ- Aspergillus niger המהונדס גנטית. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 09.09.24. להלן קישור לידיעה

חוות דעת EFSA עבור הערכת סיכון בריאותי מנוכחות ברומיד במזון

הרשות האירופאית לבטיחות מזון EFSA השיקה התייעצות ציבורית בנושא טיוטת חוות דעת מדעית על הסיכונים לבריאות האדם ובעלי החיים כתוצאה מהימצאות ברומיד במזון. הטיוטה פתוחה להערות הציבור עד 06.09.24. להלן קישור לידיעה

הערכת בטיחות של החומרים (שעווה, סובין אורז, מחומצן) ו(שעווה, סובין אורז, מלח סידן)  לשימוש בחומרים הבאים במגע עם מזון 

פאנל ה-EFSA בנושא חומרים למגע עם מזון העריך את הבטיחות של החומרים (שעווה, סובין אורז, מחומצן) ו(שעווה, סובין אורז, מלח סידן) המיועדים לשימוש כתוספים עם החומרים PET,PA,TPU,PLA,PVC לייצור מוצרים למגע עם כל סוגי המזון. הפאנל הגיע למסקנה שהמידע שהוגש ל-EFSA ששימוש בחומרים כתוספים עד 0.3% אינו מהווה סיכון לבטיחות הצרכן. להלן קישור לידיעה

חוות דעת EFSA עבור השימוש ב 14 חומרי טעם וריח השייכים לקבוצה 80 

EFSA התבקשה לחוות דעתה על צריכת 14 חומרי טעם וריח. ההערכה התבססה על סקרי ספרות ונתונים מחקריים. הפאנל לא הגיע למסקנה כי לא היו מספיק נתונים בכדי לקבוע הערכת הבטיחות. להלן קישור לידיעה

פורסמו הנחיות מדעיות עבור הערכת בטיחות של תהליך מחזור PET

המטרה מההנחיות המדעיות לסייע למועמדים בהכנת בקשות להערכת בטיחות בתהליך מחזור PET המיועד לשמש לייצור חומרים ומוצרים למגע עם כל סוגי המזון. הנחיה זו מתארת ​​את קריטריונים ההערכה ואת גישת ההערכה המדעית שתשמש ה-EFSA להערכת בטיחות תהליכי מחזור. להלן קישור לידיעה

חוות דעת EFSA עבור השימוש באבקת אכטה כמזון חדש

EFSA התבקשה לחוות דעתה על שימוש באבקת אכטה כמזון חדש, המרכיבים העיקריים של האבקה הם חלבון, שומן וסיבים תזונתיים. על פי הערכת EFSA, נמצא כי המזון החדש אינו מעלה חשש בטיחותי בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה 

 חוות דעת EFSA עבור השימוש בגלוקוזיל הספרידין כמזון חדש

EFSA התבקשה לחוות דעתה על שימוש בגלוקוזיל הספרידין כמזון חדש, המופק מהספרידין ודקסטרין בתהליך אנזימטי. על פי הערכת EFSA, נמצא כי המזון החדש אינו מעלה חשש בטיחותי בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה 

 חוות דעת EFSA עבור שימוש ברכיבים המיועדים לבוא במגע עם מזון 

פורסמו הערכות בטיחות לשימוש בחומרים המיועדים לבוא במגע עם מזון לייצור אריזות. אריזות ממוחזרות המיוצרות בטכנולוגיית EREMA על פי הערכת הבטיחות שפורסמו עבור התהליכים מטה, אין חשש בבטיחות תהליכי הייצור המוצעים. תנאי השימוש מפורטים בחוות הדעת ומחריגים שימוש במיקרוגל ו/או בתנור. להלן פירוט התהליכים שנבחנו: 

עדכון רגולציית 1321/2013 בנוגע לטעמי עשן

עדכון רגולציית 1169/2011 נמחקו מהרשימה SF-001 עד SF-010 כמוצרים מורשים לשימוש כטעם עשן במזון. להלן קישור לידיעה

פורסם המלצה באי שימוש אריזות פלסטיק המכילות מלמין ו-Bamboo Leach Formaldehyde

סוכנות תקני המזון הבריטית (FSA) ותקני המזון סקוטלנד (FSS) המליצו לצרכנים לא להשתמש באריזות פלסטיק או כלים המכילים במבוק וחומרים בלתי מורשים אחרים על בסיס צמחי. נוכחות של במבוק וחומרים צמחיים דומים עם חומר פלסטיק עלולה לגרום לדליפת פורמלדהיד ומלמין למוצרי מזון או שתייה מעל הגבול המותר. להלן קישור לידיעה

ארה"ב

בקשה לאישור שימוש בתמצית ספירולינה

ה- FDA הודיע כי הוגשה בקשה לעדכון רשימת צבעי המאכל המותרים לשימוש כך שיינתן היתר לשימוש בצבע תמצית ספירולינה במזון. להלן קישור לידיעה

 הארכת תקופת ההערות עבור בקשה לעדכון תקנות תוספי המזון 

ה-FDA פרסם פתיחה מחודשת של תקופת ההערות לבקשה שהוגשה ע"י הקרן להגנת הסביבה לעדכון תקנות תוספי מזון כך שיוסר היתר השימוש ב – fluorinated polyethylene.הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 23.09.24. להלן קישור לידיעה

פרסום טיוטת הנחיות להפחתת נתרן במזון

ה-FDA פרסם טיוטת הנחיות להפחתת הנתרן במגוון קטגוריות של מזונות. המטרה נועדה לתת מענה לצריכה המופרזת של נתרן באוכלוסייה הנוכחית וכדי לסייע בהפחתת מחלות כרוניות הקשורות לתזונה, לקדם שיפורים בבריאות הצרכן ולקדם שוויון בריאותי על ידי תמיכה באספקת מזון בריא יותר. הטיוטה פתוחה להערות הציבור עד 14.11.2024. להלן קישור לידיעה

פרסום מחקר לנוכחות מיקרו-פלסטיק במזון

ה-FDA פרסם מחקר שמיקרו-פלסטיק וננו-פלסטיק נמצאים במגוון מזונות. ה-FDA מציין כי זיהום סביבתי שבו מגדלים מזון הוא התורם העיקרי לנוכחות חלקיקי פלסטיק במזון ולא אריזת המזון הסופית. ה-FDA ימשיך לעקוב אחר המחקר של מיקרו-פלסטיק וננו-פלסטיק במזון, וינקוט פעולה רגולטורית רק אם יקבע השפעה לרעה על בריאות הצרכן. להלן קישור לידיעה

מפגש בנוגע הערכת כימיקלים במזון אחרי השיווק

בתאריך 25 בספטמבר 2024 יתקיים מפגש וירטואלי בנושא תהליך סקירת כימיקלים במזון אחרי השיווק מטרתו להבטיח בטיחות מוצר. להלן קישור לידיעה

מפגש בנושא מידע על מיקוטוקסינים

בתאריך 10 בספטמבר 2024 יתקיים מפגש וירטואלי בנושא מחקר חדשני על מיקוטוקסינים. להלן קישור לידיעה

פורסם מחקר בנושא רמות הארסן ועופרת בשוקולדים 

חוקרים מאוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון (GW) העריכו את הרמות והסיכונים של ארסן ועופרת בשוקולדים הנמכרים בארה"ב. הממצאים גילו ששליש מהדגימות מכילות רמות קדמיום החורגות מהמגבלות המקסימליות המותרות, וקרוב למחצית מהמוצרים הכילו רמות עופרת החורגות מהגבולות המרביים המותרים. להלן קישור לידיעה

קנדה

משוב על טיוטת הנחיות סימון תחליפים צמחיים למוצרי ביצים

סוכנות פיקוח המזון הקנדית, השיקה התייעצות ציבורית על טיוטת הנחיות סימון תחליפים צמחיים למוצרי ביצים כדי למנוע הטעיה לצרכן. הטיוטה פתוחה להערות הציבור עד 28.10.24. להלן קישור לידיעה

אוסטרליה וניו זילנד

תיקון רגולציה העוסקת בסימון No Added Sugar

בעקבות מספר פניות שהתקבלו בנושא FSANZ ,ערך מספר תיקונים בנוסח דרישות הסימון לטובת חידוד הדרישות והבהרתן לאור טעויות וחוסר בהירות שהופיעו בנוסח המקורי. להלן קישור לידיעה

בקשה לאישור מזון חדש

הוגשה בקשה לאישור D-allulose כמזון חדש המופק על ידי המרה אנזימטית של fructose באמצעות Microbacterium foliorum SYG27B-MF. להלן קישור לידיעה

בקשה לאישור אנזים חדש

הוגשה בקשה לאישור triacylglycerol lipase ממקור Trichoderma reesei מהונדס גנטית כמסייע ייצור במגוון מזונות. האנזים מיועד לשימוש בתהליכי אפייה ודגנים . להלן קישור לידיעה

 משוב על טיוטת שינויים בהגדרת מזון מהונדס גנטית בתקני מזון

FSANZ  השיקה התייעצות ציבורית על טיוטת שינויים בהגדרת מזון מהונדס גנטית בתקני מזון , ההגדרה החדשה המוצעת תמשיך להגן על בריאות הציבור ובטיחות הציבור .הטיוטה פתוחה להערות הציבור עד 10.09.24. להלן קישור לידיעה

FSANZ  פרסם תהליך לעדכון תקני סימון תזונתי

FSANZ פרסם תהליך לעדכון תקני סימון תזונתי. מטרת השינוי לשפר את סימון המידע התזונתי בחלק הקדמי והאחורי של האריזה לתמיכת הצרכנים לבצע בחירות מזון בריאותי . להלן קישור לידיעה

תקציר

באירופה אושר השימוש ב שמן (CABIO-A-2) כמזון חדש, פורסמו חוות דעת בנוגע לבקשות לאישור מזון חדש, פורסם עדכון לרגולציית המידע 1169/2011 בנוגע לאלרגן חרדל ועוד, בארה"ב הוגשה בקשה לאישור שימוש בתמצית ספירולינה כמזון חדש, פורסמה טיוטת הנחיות להפחתת נתרן במזון ועוד, בקנדה פורסם משוב על טיוטת הנחיות סימון תחליפים צמחיים למוצרי ביצים ובאוסטרליה וניו זילנד הוגשה בקשה לאישור D-allulose כמזון חדש ועוד. כל זאת ועוד מחכה לכם בגוף הידיעון😊

לתשומת הלב, הידיעון כולל פרסומים רגולטורים שונים בתחום המזון ואינו כולל התייחסות הנוגעת לרישום גיאוגרפי של מוצרים, למזון המיועד לבע"ח, למכסות מזון ומחירים. במקורות אחרים שנסקרו לא נמצא מידע רלוונטי.

הבהרה: ידיעון זה מרכז מידע ממקורות שונים. אין בפרסום הידיעות נקיטת עמדה.
חברת "שר ייעוץ והדרכה בע"מ" עושה כל שביכולתה על מנת לתת מידע מקצועי מלא על בסיס נתונים ומידע הנמצאים בידיה ו/או מאותרים על ידה דרך מקורות מידע גלויים. אף על פי כן עלולים ליפול אי דיוקים, טעויות וחוסרים שאינם בשליטתה. החברה לא תהיה אחראית, במישרין ו/או בעקיפין, לכל מעשה או מחדל הנובעים במישרין ו/או בעקיפין, מהסתמכות על השירות המוצע. אין לראות בשירות זה יעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי.
אין לעשות בפרטי השירות כל שימוש מעבר למטרה לה יועד ואין להפיצו ברבים מבלי לקבל אישור בכתב ומראש מהחברה. 

Similar Posts