עדכוני רגולציה בינלאומית בתחום המזון 18.02.2024– 22.01.2024
איחוד אירופי
פורסמו עדכונים ברגולציית תוספי מזון:
ועדת התקינה האירופאית עדכנה את רגולציית תוספי המזון 1333/2008:
- תוסף המזון Trimagnesium dicitrate (E 345(i)) אושר לשימוש כמייצב וכחומר מונע התגיישות בתוספי תזונה מוצקים. התוסף עודכן גם ברגולציית מפרטי תוספי מזון 231/2012. להלן קישור לידיעה
- עודכנו כותרות קטגוריות המזון של משקאות אלכוהוליים ועודכן השימוש במספר תוספים במשקאות אלכוהוליים מסוימים ביניהם הגבלת השימוש בצבעי מאכל בסיידר, איסור שימוש בחומצה מטאטרטרית (E353) במשקאות אלכוהוליים בעלי אחוז אלכוהול הנמוך מ-15% ועוד. להלן קישור לידיעה
עדכונים הנוגעים ליין
- ועדת התקינה האירופאית עדכנה את רגולציה 2021/2266 בנושא משקאות אלכוהוליים. העדכון כולל התייחסות להסמכה ואישור עצמי של יצרני יין קטנים עצמאיים. להלן קישור לידיעה
- עודכנה רגולציית מוצרי יין ארומטיים כך שעודכנו הכללים לציון וכינוי הרכיבים למוצרים אלו. על פי העדכון, לדוגמה, מוצרי הגפן המשמשים לייצור מוצרי יין ארומטיים יסומנו כ"יין" או בשם מוצרי הגפן הספציפיים, תוספים הנכללים בקטגוריית גזי אריזה יוחלפו במשפט "מבוקבק באווירה מגינה" ועוד. להלן קישור לידיעה
עודכנה רגולציה בנושא הכנסת סחורות לאיחוד האירופי
ועדת התקינה האירופאית עדכנה את רגולציה 2019/1793 בנושא בקרות כניסה של סחורות מסוימות לאיחוד האירופי. העדכון כולל התייחסות לסחורות שונות מהודו ביניהן תבלינים, שומשום, חמאת בוטנים ועוד. להלן קישור לידיעה
עודכנה רגולציה בנושא כשות ומוצרי כשות
ועדת התקינה האירופאית עדכנה את רגולציה 1308/2013 בנושא אישור כשות ומוצריו ובקרות נלוות. העדכון מתייחס לאופן הסימון, התעודות הנדרשות בהתאם לדרישות החלות על מוצרים חקלאיים ועוד. להלן קישור לידיעה
סקר מומחים בנושא חלבונים כמזון חדש
EFSA פרסמה סקר במסגרת פרויקט למיפוי סוגי מזון ומוצרי מזון עשירים בחלבון וטכנולוגיות העיבוד הנלוות. הסקר נועד לעזור ל-EFSA בביצוע הערכות בטיחות לחלבונים ממקור מהונדס גנטית ומקורות חדשניים. להלן קישור לידיעה
עודכן היתר שימוש בזן תירס מהונדס גנטית
פורסם עדכון לרגולציה הנוגעת לרכיבים מהונדסים גנטית 1829/2003. העדכון מתייחס להיתר השימוש בזן תירס מהונדס גנטית Bt11 × MIR162 × MIR604 × MON 89034 × 5307 × GA21 ושלושים שילובים שלו. להלן קישור לידיעה
עודכן היתר שימוש בשמן לפתית מהונדס גנטית
- פורסם עדכון לרגולציה 2021/1385 המחליפה את רגולציה 2015/701 הנוגעת לאישור שיווק מזון המכיל שמן לפתית מהונדס גנטית GT73. להלן קישור לידיעה
- פורסם עדכון לרגולציה הנוגעת לרכיבים מהונדסים גנטית 1829/2003. העדכון אוסר את השימוש בזני שמן לפתית מהונדסים גנטית Ms8, Rf3 ו- Ms8 × Rf3. להלן קישור לידיעה
כוונה לאיסור שימוש ב-BPA בחומרים הבאים במגע עם מזון
פורסמה הודעה להערות הציבור כי מתוכנן להתפרסם עדכון לרגולציה 1895/2005 העוסקת בהגבלת השימוש בנגזרות אפוקסי במוצרים המיועדים לבוא במגע עם מזון .מטרת העדכון לאסור את השימוש ב-BPA בחומרים הבאים במגע עם מזון, כולל אריזות. זאת בהמשך להערכת EFSA שקבעה כי חשיפה לBPA מעוררת חשש לבריאות הציבור. ניתן לשלוח הערות עד לתאריך 08 במרץ 2024. להלן קישור לידיעה
חוות דעת EFSA עבור הערכה מחודשת לתוסף המזון E999
EFSA התבקשה לבצע הערכת בטיחות מחודשת עבור תוסף המזון E999 (quillaia extract) והרחבת השימוש בו. בעבר נקבע כי רמת הצריכה היומית המקובלת [The Acceptable Daily Intake (ADI)] של התוסף היא 3 מ"ג ספונינים/ק"ג משקל גוף. על פי הנתונים שהתקבלו, EFSA המליצה על עדכונים למפרט של תוסף המזון. מבין השינויים הומלץ על עדכון הגדרתו, עדכון הגבולות המקסימליים לעופרת, כספית וארסן וקביעת גבולות לקדמיום וסידן אוקסלט. להלן קישור לידיעה
חוות דעת EFSA עבור הערכת בטיחות של PBDEs במזון
EFSA התבקשה לבצע הערכת בטיחות מחודשת ל- (PBDEs) polybrominated diphenyl ethersבמזון. על פי EFSA, חשיפה ל-PBDEs מעוררת דאגה לבריאות הציבור. להלן קישור לידיעה
חוות דעת EFSA בנוגע לבקשות אישור מזון חדש
פורסמו הערכות בטיחות בהתאם לרגולציה 2015/2283 בנושא היתר שימוש ברכיבים הבאים כמזונות חדשים:
- אוליגוסכריד isomalto ((IMO המורכב מאוליגומרים של גלוקוז עם כמויות שונות של מונו ודיסכרידים. הרכיב מיועד לשימוש בתוספי תזונה המיועדים לילדים מעל גיל 10. על פי הערכת EFSA, נמצא כי הרכיב אינו מעלה חשש בטיחותי בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה
- סירופ איזומלטוז (מיובש) המורכב בעיקר מאיזומלטוז וטרהלולוז בצורת אבקה. הרכיב מיועד לשמש כתחליף לסוכרוז. על פי הערכות EFSA, נמצא כי הרכיב אינו מעלה חשש בטיחותי. להלן קישור לידיעה
- calcidiol monohydrate שהינו מטבוליט של ויטמין D3, המיוצר בסינתזה כימית. הרכיב מיועד לשימוש בתוספי תזונה כמקור לויטמין D3. על פי הערכת EFSA, נמצא כי הרכיב אינו מעלה חשש בטיחותי בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה
- ריר חילזון המופק מ-HelixComplex (HSM) המיועד לשמש כתוסף תזונה למתבגרים. על פי הערכת EFSA, בשל חוסר עקביות בדוחות שהוגשו ומאחר שלא ניתן היה לקבוע רמת צריכה בטוחה, לא ניתן לקבוע את בטיחות הרכיב. להלן קישור לידיעה
חוות דעת EFSA עבור אנזימים לשימוש במזון
פורסמו הערכות בטיחות עבור האנזימים הבאים:
- אנזים רנט המכיל כימוזין ופפסין A המופק מעגלים, עיזים, כבשים ובאפלו. האנזים מיועד לשימוש בייצור גבינה. נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה
- אנזים protein–glutamine γ-glutamyltransferase המופק מ-Streptomyces. האנזים מיועד לשימוש בתהליכי עיבוד דגנים לייצור מוצרי מאפה, עיבוד מוצרי חלב המשמשים לייצור מוצרי חלב מותססים, גבינות, קינוחים, תהליכי עיבוד של מוצרים המבוססים על צמחים ופטריות, עיבוד מוצרי בשר ודגים ועוד. על פי הערכות EFSA האנזים לא יכול להיחשב כבטוח לשימוש בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה
ארה"ב
בקשה לאישור שימוש במיצוי פרחי אפונת פרפר כצבע מאכל
ה-FDA פרסם כי הוגשה בקשה ע"י Sensient Colors, LLC. לעדכון תקנות צבעי מאכל עבור מיצוי פרחי אפונת פרפר לפיו יותר השימוש בצבע זה בדגנים מוכנים לאכילה, קרקרים, תערובות חטיפים וצ'יפס בכמות נאותה. להלן קישור לידיעה
הקמת אתר אינטרנט לפרסום רשימת תקנות והנחיות המיועדות להתעדכן במהלך השנה
ה-FDA הקים אתר אינטרנט בו מתפרסמות התקנות וההנחיות אותן הוא מתכנן לפרסם ולעדכן בכל שנה. עד דצמבר 2024 מתוכננת להתפרסם הודעה על הפסקת ייצור פורמולה לתינוקות, מסמך שאלות ותשובות לתעשייה בנושא עקיבות, עדכון טיוטת הנחיות לתעשייה בדבר הפחתת נתרן מרצון במוצרים ועוד. להלן קישור לידיעה
סדרת סרטוני מידע לתעשייה
ה-FDA פרסם סרטון ראשון בסדרת סרטונים חינוכית המתמקדת בשיפור בטיחות מזון ע"י שימוש בעקיבות טכנולוגית. בסרטונים לוקחות חלק חברות שונות בתעשייה העוסקות בייצור מזון, שרשרת אספקה, רגולציה ועוד. להלן קישור לידיעה
טיוטת מדריך ליצרני מזון בנושא ביצוע הערכות רגולטוריות מרחוק
ה-FDA פרסם טיוטת מסמך שאלות תשובות ליצרני מזון בנושא ביצוע הערכות רגולטוריות מרחוק (RRAs) שמטרתן הפחתת סיכונים, ניהול הפיקוח ומיקסום התאמת המוצרים שבפיקוח ה-FDA. ניתן להעביר הערות עד לתאריך 26 במרץ 2024. להלן קישור לידיעה
דיגום לצורך אימות סימון מוצרי בשר ארוזים
ה-USDA פרסם הודעת FSIS בנושא אימות סימון תזונתי וסימון הצהרות תזונתיות במוצרי בשר ארוזים. ההודעה כוללת התייחסות לדיגום שיבוצע על מנת לוודא עמידה בדרישות הסימון התזונתי וסימון הצהרות כדוגמת "גדל ללא אנטיביוטיקה", "ללא סויה" ועוד. להלן קישור לידיעה
איסוף מידע בנושא הקרנת מזון
ה-FDA מבקש את הערות הציבור בנושא שימוש בקרינה בייצור, עיבוד וטיפול במזון. ניתן להעביר הערות עד לתאריך 25 במרץ 2024. להלן קישור לידיעה
איסוף מידע בנושא הצהרת הבריאות הקושרת בין חלבון סויה למחלת הלב CHD
ה-FDA מבקש הערות הציבור בנושא שמירת רשומות עבור שימוש בהצהרת הבריאות הקושרת בין חלבון סויה למחלת לב עורקית ((CHD. ניתן להעביר הערות עד לתאריך 25 במרץ 2024. להלן קישור לידיעה
פגישות ציבוריות לקראת ועידות ה-Codex Alimentarius
משרד הקודקס האמריקאי מקיים מפגשים ציבורי במטרה להעביר מידע לציבור ולקבל את הערותיו לקראת ועידות הקודקס:
- בתאריך 19 במרץ 2024 יתקיים מפגש לקראת המושב ה-54 של ועידת הקודקס לתוספי מזון (CCFA). הנושאים עליהם ידונו בועידה כוללים אישור ועדכון רמות מקסימליות של תוספי מזון, פיתוח תקן לשמרים, בחינת הצעות לתוספות ושינויים לרשימת החומרים שהוצעו להערכה על ידי ה-JECFA ועוד. להלן קישור לידיעה
- בתאריך 21 במרץ 2024 יתקיים מפגש לקראת המושב ה-17 של ועדת הקודקס למזהמים במזונות (CCCF). הנושאים עליהם ידונו בועידה כוללים רמות מקסימליות לעופרת, סקירת תקנים למזהמים, הפחתת מזהמים במזונות ועוד. להלן קישור לידיעה
מפגשים של המועצה הלאומית לתקנים אורגניים
ה-USDA וה-AMS מכריזים על מפגשים וירטואליים במהלכם ניתן יהיה להעיר הערות:
- מפגש של המועצה הלאומית לתקנים אורגנים (NOSB) אשר מסייעת לפיתוח תקנים עבור חומרים לשימוש בייצור האורגני. המפגשים יתקיימו בחודשים אפריל ומאי ויכללו מפגשים אישיים וסמינרים וירטואליים. ניתן להירשם למפגשים עד לתאריך 3 באפריל 2024. להלן קישור לידיעה
- מפגש של הועדה המייעצת לתעשיית הפירות והירקות (FVIAC) המפגש יתקיים בתאריכים 4-5 במרץ 2024. ניתן להירשם למפגש עד לתאריך 21 בפברואר 2024. להלן קישור לידיעה
קנדה
הודעה על כוונה לביטול אישור שיווק של רכיבים
משרד הבריאות הקנדי פרסם הודעה על כוונה לבטל 16 אישורי שיווק שאושרו ע"י ה-FDA ואושרו לשיווק בקנדה. הרשימה כוללת אישורי שיווק של ויטמין D בחלב בקר, חלב עיזים ומרגרינה ואישורי שיווק של תוספי מזון הנמצאים ברשימת תוספי המזון המותרים, ביניהם חומרים מונעי התגיישות, חומרי הלבנה, חומרים מתחלבים, אנזימי מזון ועוד. להלן קישור לידיעה
אוסטרליה וניו זילנד
עדכון סימון אלרגנים
FSANZ עדכנה את אופן סימון האלרגנים. העדכון כולל פירוט של האלרגנים עליהם יש להצהיר כולל עדכון השמות, סימון אגוזים, רכיכות ודגנים בודדים בנפרד, אופן סימון האלרגנים ברשימת הרכיבים, אופן הסימון בתיבת האלרגנים, סימון אלרגנים במזונות שלא נדרשים בסימון רכיבים, הצהרה על אלרגנים עבור מזון שאינו חייב לשאת תווית, עדכונים בנוגע לסימון דגנים, סימון מוצרי דבורים ועוד . להלן קישור לידיעה
בקשות לאישור מזון מהונדס גנטית
- הוגשה בקשה לאישור שימוש בבננה QCAV-4 ממקור מהונדס גנטית. זן בננה זה הונדס גנטית כך שיהיה עמיד בפני מחלת פנמה הגורמת לצמח הבננה לנבול. ההצעה אושרה על ידי FSANZ וממתינה לאישור שרי המזון. מענה צפוי בחודשיים הקרובים. במידה שתאושר הטיוטה, יעודכן קוד המזון בהתאם. להלן קישור לידיעה
- הוגשה בקשה לאישור שימוש בתפוח אדמה BG25 ממקור מהונדס גנטית. זן זה הונדס גנטית כך שיהיה עמיד למחלות, מופחת סוכר ופחות ישחים. להלן קישור לידיעה
- הוגשה בקשה לאישור שימוש בתירס DP915635ממקור מהונדס גנטית. זן זה הונדס גנטית כך שיהיה בעל עמידות גבוהה יותר בפני קוטלי עשבים ובפני מזיקים. להלן קישור לידיעה
בקשות לאישור שימוש במסייע ייצור
הוגשה בקשה לאישור שימוש בצלולוז ממקור Aspergillus niger מהונדס גנטית כמסייע ייצור בתהליכי ייצור אלכוהול מזוקק ובישול בירה. להלן קישור לידיעה
הגדלת רמת האנרגיה המותרת בהקרנת מזון
נפתחה להערות הציבור הצעה להגדלת רמת האנרגיה המקסימלית המותרת של קרני X-ray להקרנת מזון. ניתן להעביר הערות עד לתאריך 15 במרץ 2024. להלן קישור לידיעה
בקשות להערות הציבור
- נפתחה להערות הציבור בקשה לאישור שימוש בתירס DP910521 ממקור מהונדס גנטית. זן תירס זה הונדס גנטית כך שיהיה בעל עמידות גבוהה יותר בפני קוטלי עשבים ובפני מזיקים. ניתן להעביר הערות עד לתאריך 5 במרץ 2024. להלן קישור לידיעה
- נפתחה להערות הציבור בקשה לאישור Subtilisin ממקור Bacillus subtillis מהונדס גנטית כמסייע ייצור בתהליכי עיבוד חלבונים. ניתן להעביר הערות עד לתאריך 14 במרץ 2024. להלן קישור לידיעה
באירופה הותר שימוש ב- Trimagnesium dicitratכתוסף מזון, פורסמה כוונה לאסור את השימוש ב-BPA בחומרים הבאים במגע עם מזון, פורסמו חוות דעת עבור PBDEs במזון, חוות דעת עבור אנזימים לשימוש במזון ועוד, בארה"ב פורסמה בקשה לאישור שימוש במיצוי פרחי אפונת פרפר כצבע מאכל, פורסמה טיוטת מדריך ליצרני מזון בנושא ביצוע הערכות רגולטוריות מרחוק ועוד, בקנדה פורסמה הודעה על כוונה לביטול אישור שיווק של מספר רכיבים, באוסטרליה וניו זילנד פורסם עדכון לאופן סימון האלרגנים, הוגשו בקשות לאישור שימוש במזונות מהונדסים גנטית ובמסייעי ייצור שונים ועוד. כל זאת ועוד מחכה לכם בגוף הידיעון😊
לתשומת הלב, הידיעון כולל פרסומים רגולטורים שונים בתחום המזון ואינו כולל התייחסות הנוגעת לרישום גיאוגרפי של מוצרים, למזון המיועד לבע"ח, למכסות מזון ומחירים. במקורות אחרים שנסקרו לא נמצא מידע רלוונטי.
הבהרה: ידיעון זה מרכז מידע ממקורות שונים. אין בפרסום הידיעות נקיטת עמדה.
חברת "שר ייעוץ והדרכה בע"מ" עושה כל שביכולתה על מנת לתת מידע מקצועי מלא על בסיס נתונים ומידע הנמצאים בידיה ו/או מאותרים על ידה דרך מקורות מידע גלויים. אף על פי כן עלולים ליפול אי דיוקים, טעויות וחוסרים שאינם בשליטתה. החברה לא תהיה אחראית, במישרין ו/או בעקיפין, לכל מעשה או מחדל הנובעים במישרין ו/או בעקיפין, מהסתמכות על השירות המוצע. אין לראות בשירות זה יעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי.
אין לעשות בפרטי השירות כל שימוש מעבר למטרה לה יועד ואין להפיצו ברבים מבלי לקבל אישור בכתב ומראש מהחברה.