עדכוני רגולציה בינלאומית בתחום המזון 22.10.2023– 21.09.2023

איחוד אירופי

פורסמו עדכונים לרגולציית תוספי מזון ולנספח תקנת תוספי מזון 

פורסם עדכונן לרגולציית תוספי מזון 1333/2008 ולנספח לתקנת תוספי מזון 231/2012:

∙        תוסף המזון  buffered vinegar(E267) אושר לשימוש כחומר משמר ומווסת חומציות במוצרלה, בחלבוני מי גבינה, שימורי פירות וירקות, פסטה טרייה, ניוקי, לחם ומוצרי בשר טחון. להלן קישור לידיעה 

∙        תוסף המזון stearyl tartrate (E483) הוסר מרשימת תוספי המזון בשל מחסור במידע טוקסיקולוגי עבור התוסף. לפיכך נאסר שימושו במזונות בהם נעשה בו שימוש בעבר – מוצרי חלב, מאפים וקינוחים. להלן קישור לידיעה

עדכון ברשימת ההצהרות הבריאותיות 

פורסם עדכון לרגולציית ההצהרות הבריאותיות המאושרות לשימוש 1924/2006. ההצרה בנוגע לקשר בין צריכת Appethyl® (מיצוי מימי של עלי תרד) לירידה במשקל לא אושרה לשימוש. להלן קישור לידיעה

חוות דעת EFSA על אלרגיה לחרדל כתוצאה מצריכת מתחלבים המכילים חומצה בהנית מזרעי חרדל

EFSA התבקשה לבצע הערכה מחדש של הצורך בסימון חומצה בהנית המופקת מזרעי חרדל ומשמשת בייצור חומרים מתחלבים ((E470a, E471, E477. על פי הנתונים שסופקו נמצא כי לא סביר שצריכה של חומרים מתחלבים אלה תגרום לתגובה אלרגית אצל אנשים בעלי אלרגיה לחרדל בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה   

חוות דעת EFSA בנוגע לבקשת אישור מזון חדש

פורסמה הערכת בטיחות בהתאם לרגולציה 2015/2283 בנושא היתר השימוש במלח נתרן 3′-sialyllactose (3′-SL) ממקור חדש, (Escherichia coli NEO3), המורכב בעיקרו מהאוליגוסכריד 3′-SL הזהה לזה הקיים בחלב אם כמזון חדש. הרכיב מיועד לשמש במגוון מזונות לרבות תרכובות מזון לתינוקות, תוספי תזונה ומיועד לכלל האוכלוסייה. על פי הערכת EFSA, נמצא כי הרכיב אינו מעלה חשש בטיחותי בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה

חוות דעת EFSA עבור אנזימים לשימוש במזון

פורסמו הערכות בטיחות עבור האנזימים הבאים:

  • אנזים α-amylase המופק מ- Bacillus amyloliquefaciens. האנזים מיועד לשימוש בתהליכי ייצור ועיבוד מזון שונים כמו תהליכי אפייה, תהליכי חליטה, ייצור אלכוהול מזוקק, עיבוד עמילן לייצור סירופ גלוקוז, ייצור סוכר ועיבוד שמרים. על פי הערכת EFSA, נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה
  • אנזים asparaginase המופק מ-Aspergillus oryzae מהונדס גנטית. האנזים מיועד לשימוש בתהליכי עיבוד מזון למניעת היווצרות אקרילאמיד. על פי הערכת EFSA, נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה
  • אנזים glucose oxidase המופק מ- Saccharomyces cerevisiae מהונדס גנטית. האנזים מיועד לשימוש בתהליכי אפייה. על פי הערכת EFSA, נמצא כי מלבד תגובות אלרגיות אפשריות, אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה
  • אנזים triacylglycerol lipase המופק מרקמות עגלים, עיזים צעירות וכבשים. האנזים מיועד לשימוש בייצור גבינות. על פי הערכת EFSA, נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה
  • אנזים triacylglycerol lipase המופק מ- Limtongozyma cylindracea. האנזים מיועד לשימוש בתהליכי ייצור ועיבוד מזון שונים כמו תהליכי חליטה, תהליכי אפייה, עיבוד חלב לייצור גבינות, ייצור חומצות שומן חופשיות וייצור חומרי טעם וריח ממוצרי חלב. על פי הערכת EFSA, נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה
  • אנזים triacylglycerol lipase המופק מ- Aspergillus luchuensis מהונדס גנטית. האנזים מיועד לייצור שומנים ושמנים ע"י אינטר-אסטריפיקציה. על פי הערכת EFSA, נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעות 1 ו-2.

חוות דעת EFSA עבור שימוש ברכיבים המיועדים לבוא במגע עם מזון 

פורסמו הערכות בטיחות לשימוש בחומרים המיועדים לבוא במגע עם מזון לייצור אריזות. על פי הערכת הבטיחות שפורסמו עבור האריזות מטה, אין חשש בבטיחות תהליכי הייצור המוצעים. תנאי השימוש מפורטים בחוות הדעת ומחריגים שימוש במיקרוגל ו/או בתנור. להלן פירוט הטכנולוגיות שנבחנו: 

  • אריזות ממוחזרת המיוצרות בטכנולוגיית Bandera PURe 15. להלן קישור לידיעה
  • אריזות ממוחזרת המיוצרות בטכנולוגיית Gneuss 2. להלן קישור לידיעה
  • אריזות ממוחזרת המיוצרות בטכנולוגיות EREMA ו- Polymetrix SSP leaN. להלן קישור לידיעה
  • אריזות ממוחזרת המיוצרות בטכנולוגיית NGR. להלן קישור לידיעה
  • אריזות ממוחזרת המיוצרות בטכנולוגיית Vacurema Prime. להלן קישור לידיעות 1 , 2 , 3 ו-4  
  • אריזות ממוחזרת המיוצרות בטכנולוגיית Battenfeld. להלן קישור לידיעה

טיוטה לרגולציה בנושא חומרים הבאים במגע עם מי שתייה 

פורסמה הודעה להערות הציבור כי מתוכננת להתפרסם רגולציה הנוגעת לחומרים הבאים במגע עם מי שתייה. מטרת הרגולציה לעזור לקבוע דרישות היגיינה מינימליות למוצרים הבאים במגע עם מי שתיה. הטיוטה פתוחה להערות עד 16.11.2023. להלן קישור לידיעה

טיוטה לעדכון רגולציה בנושא ייבוא מוצרים אורגניים

פורסמה הודעה להערות הציבור כי מתוכנן להתפרסם עדכון לרגולציה (EC) No 834/2007. במסגרת העדכון תעודכן רשימת גופי הבקרה והפיקוח המאושרים כאורגנים במדינות מחוץ לאיחוד האירופי. הטיוטה תהיה פתוחה להערות עד 17.11.2023. להלן קישור לידיעה

ארה"ב

פרסום טיוטת מדריך מדיניות ייצור בנושא אלרגנים

ה- FDA פרסם טיוטת מדריך עבור יצרני מזון. המדריך נועד לעזור ליצרנים לעמוד בדרישות תנאי ייצור נאותים ((CGMPs במטרה להבטיח צמצום או מניעת זיהום צולב באלרגנים. להלן קישור לידיעה

שאלות תשובות בנושא מזון מיובא

ה- FDA פרסם מהדורה מחודשת עבור מסמך שאלות תשובות בנושא מזון מיובא והתראה מוקדמת שפורסם בשנת 2016. להלן קישור לידיעה

פרסום מדריך בנושא נבטים

ה- FDA פרסם מדריך העוסק בגידול, קטיף, אריזה והחזקה של נבטים. המדריך מחליף את טיוטת המדריך שפורסמה ב-2017. להלן קישור לידיעה

פרסום טיוטת מדריך ליצרני מזון בנושא ניתוח סיכונים ובקרות מנע

ה- FDA פרסם טיוטת מדריך ליצרני מזון העוסק בבקרות מנע וניתוח סיכונים. המדריך כולל התייחסות לכתיבת תוכנית בטיחות כתובה (FSP), בקרות מנע, ניטור, פעולות מתקנות, אימות ורשומות קשורות. להלן קישור לידיעה

בקשה לאישור הוספת ויטמין D3 לתערובות להכנת משקאות 

ה-FDA פרסם כי הוגשה בקשה ע"י Kerry Ingredients and Flavours Ltd. לעדכון תקנות תוספי מזון עבור ויטמין D3 לפיו הויטמין יקבל היתר שימוש כרכיב תזונתי באבקות המיועדות להכנת משקאות במים או במים מוגזים למעט תערובות המיועדות לתינוקות. להלן קישור לידיעה

בקשה לאישור sodium alginate כמייצב ומסמיך במוצרי חלבון מהצומח

ה-FDA פרסם כי הוגשה בקשה ע"י Kerry, Inc. לעדכון תקנות תוספי מזון עבור sodium alginate לפיו הרכיב ישמש כמייצב ומסמיך במוצרי חלבון מהצומח ברמה שאינה עולה על 3%. להלן קישור לידיעה

עדכון מפרט טכני של צימוקים מעובדים

ה-USDA פרסם עדכון לסטנדרט הצימוקים המעובדים. העדכון כולל התייחסות לגבעולים ולכותרות של מספר טבלאות על מנת להתאימן לצורת הכיתוב ב-CFR. להלן קישור לידיעה

בקשה לשינוי מפרט פקאנים קלופים ופקאנים עם קליפה 

ה-USDA פרסם כי הוגשה בקשה לעדכון סטנדרט הפקאנים בקליפה והפקאנים הקלופים. ההצעה כוללת עדכון בדירוג הפקאן, בטרמינולוגיה, בהגדרות וכן במדריך ניקוד הפגמים. הטיוטה תהיה פתוחה להצעות עד לתאריך 11.12.2023. להלן קישור לידיעה

קנדה

עדכון רשימת האנזימים המותרים לשימוש

משרד הבריאות הקנדי פרסם עדכונים לרשימת האנזימים המותרים לשימוש במזון:

  • הותר השימוש באנזים  Cellulaseממקור Trichoderma reesei RF11412 בתהליך ייצור של בירה ומשקאות אלכוהוליים. להלן קישור לידיעה
  • הותר השימוש בשני אנזימים מסוג פקטינאז, Pectinesterase  המופק מ-Aspergillus oryzae AR-962  ו- Polygalacturonase המופק מ- Aspergillus oryzae AR-183במוצרי פירות וירקות מסוימים ובייצור יין. להלן קישור לידיעה

בקשה לצמצום המרווחים בין סמלי אזהרה המופיעים על גבי חזית האריזה 

משרד הבריאות הקנדי פרסם כי הוגשה בקשה ע"י התעשיינים לצמצום המרווח בין סמלי אזהרות התזונה בחזית האריזה (FOP) לסמלי אזהרות הנדרשים על מזון מועשר (SFCI) במזונות ארוזים מראש המכילים מלל רב (כגון אריזה כוללת המכילה מספר מזונות שונים). הטיוטה תהיה פתוחה להצעות עד לתאריך 08.12.2023. להלן קישור לידיעה

אוסטרליה וניו זילנד

בקשות לאישור שימוש במסייעי ייצור 

  • הוגשה בקשה לאישור שימוש ב- Transglutaminase ממקור Bacillus licheniformis מהונדס גנטית כמסייע ייצור במגוון תהליכי ייצור. להלן קישור לידיעה
  • הוגשה בקשה לאישור שימוש ב- Subtilisin ממקור Bacillus subtillis מהונדס גנטית כמסייע ייצור בתהליכי עיבוד חלבונים, אפייה, עיבוד מוצרי חלב, ביצים, בשר ודגים. להלן קישור לידיעה

תקציר

באירופה אושר תוסף מזון חדש שמקורו בחומץ וכן נאסר לשימוש תוסף מזון קיים (E483), פורסמו עדכונים לאישורי מזון חדשים ועוד, בארה"ב פורסמו מדריכים חדשים בנושא אלרגנים, תהליכי יבוא ותוכניות דיגום, כוונה לעדכון היתרי תוספי מזון ועוד, בקנדה פורסמה כוונה לעדכן את דרישות הריווח במגבלות סימון האזהרות בחזית האריזה ועוד, באוסטרליה וניו זילנד פורסמה בקשות חדשות לאישור שימוש במסייעי ייצור. כל זאת ועוד מחכה לכם בגוף הידיעון😊

לתשומת הלב, הידיעון כולל פרסומים רגולטורים שונים בתחום המזון ואינו כולל התייחסות הנוגעת לרישום גיאוגרפי של מוצרים, למזון המיועד לבע"ח, למכסות מזון ומחירים. במקורות אחרים שנסקרו לא נמצא מידע רלוונטי.

הבהרה: ידיעון זה מרכז מידע ממקורות שונים. אין בפרסום הידיעות נקיטת עמדה.
חברת "שר ייעוץ והדרכה בע"מ" עושה כל שביכולתה על מנת לתת מידע מקצועי מלא על בסיס נתונים ומידע הנמצאים בידיה ו/או מאותרים על ידה דרך מקורות מידע גלויים. אף על פי כן עלולים ליפול אי דיוקים, טעויות וחוסרים שאינם בשליטתה. החברה לא תהיה אחראית, במישרין ו/או בעקיפין, לכל מעשה או מחדל הנובעים במישרין ו/או בעקיפין, מהסתמכות על השירות המוצע. אין לראות בשירות זה יעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי.
אין לעשות בפרטי השירות כל שימוש מעבר למטרה לה יועד ואין להפיצו ברבים מבלי לקבל אישור בכתב ומראש מהחברה. 

Similar Posts