|

עדכוני רגולציה בינלאומית בתחום המזון 20.07.2024– 21.06.2024

איחוד אירופי

בחינת צריכה יומית נסבלת עבור BPA 

הוועדה לרעילות כימיקלים במזון COT בחנה את הבסיס המדעי לניהול סיכונים של צריכה יומית נסבלת TDI עבור BPA . להלן קישור לידיעה 

שינוי מונח מסורתי במגזר היין (פאולו קורטאדו)

אושר מונח מסורתי (פאולו קורטדו) במגזר היין בהתאם לתקנה  EU1308/2013 אשר הוגש ע"י ספרד. להלן קישור לידיעה

עדכון הנחיות EFSA בנושא הערכת סיכון תועלת של מזונות

הוועדה המדעית של EFSA עדכנה את ההנחיות שלה בנושא הערכת סיכון- תועלת של מזונות אשר פורסמו לראשונה ב- 2010. ההנחיה המעודכנת כוללת גישות לזיהוי שיטתי, תיעדוף ובחירה של רכיבי מזון מסוכנים ומועילים. להלן קישור לידיעה

מחקר על שימורי טונה ארוזה בשמן חשף כימיקלים רעים BPA  ו- גליצידול.

באפריל 2023 הרשות האירופית לבטיחות המזון (EFSA) הורידה את סף הצריכה היומית הנסבלת TDI שנקבעה בעבר ל BPA, וקבעה סף חדש של 0.2 ננוגרם לק"ג של משקל גוף ליום. על אף האמור ולמרות הצהרות תזונתיות על תוויות מוצרים המצהירות "ללא BPA" דגימות טונה הכילו BPA ברמות גבוהות. להלן קישור לידיעה

עדכון הערכות בטיחות בנוגע להרחבת השימוש באנזימי מזון

עודכנו הערכות בטיחות בנוגע להרחבת השימוש באנזימי מזון המופקים מזנים שונים שאינם מהונדסים גנטית. האנזימים הבאים אושרו בעבר ע"י EFSA, וכעת עודכנה הערכת הבטיחות כך שתכלול שימוש באנזימים בתהליכי ייצור נוספים. אין חשש בטיחותי בתנאי השימוש המוצעים. להלן הזנים הנדונים:

  • אנזים laccase המופק מ- Trametes hirsuta. עודכנה רשימת תהליכי העיבוד בהם מותר השימוש באנזים. וכעת רשימת התהליכים תכלול: עיבוד דגנים, עיבוד פירות וירקות, עיבוד מוצרים מצמחים ופטריות. להלן קישור לידיעה
  • אנזים  bacillolysin המופק מ-  Bacillus amyloliquefaciens. עודכנה רשימת תהליכי העיבוד בהם מותר השימוש באנזים. וכעת רשימת התהליכים תכלול: עיבוד דגנים, עיבוד מוצרי חלב, עיבוד מוצרי בשר ודגים, עיבוד מוצרים מצמחים ופטריות, עיבוד ביצים ומוצרי ביצים, ועיבוד שמרים ומוצרי שמרים. להלן קישור לידיעה
  • אנזים  α-l-rhamnosidase המופק מ-  Penicillium adametzii. עודכנה רשימת תהליכי העיבוד בהם מותר השימוש באנזים. וכעת רשימת התהליכים תכלול: עיבוד פירות וירקות, ועיבוד מוצרים מצמחים ופטריות.  להלן קישור לידיעה
  • אנזים  glutaminase המופק מ-  Bacillus amyloliquefaciens. עודכנה רשימת תהליכי העיבוד בהם מותר השימוש באנזים. וכעת רשימת התהליכים תכלול: עיבוד מוצרי חלב, עיבוד ביצים ומוצרי ביצים, עיבוד מוצרי בשר ודגים, עיבוד דגנים, עיבוד פירות וירקות, ועיבוד מוצרים מצמחים ופטריות, ועיבוד שמרים ומוצרי שמרים. להלן קישור לידיעה
  • אנזים  α-amylase המופק מ-  Bacillus licheniformis. עודכנה רשימת תהליכי העיבוד בהם מותר השימוש באנזים. וכעת רשימת התהליכים תכלול: עיבוד דגנים, ועיבוד מוצרים מצמחים ופטריות. להלן קישור לידיעה

חוות דעת EFSA בנוגע להערכת בטיחות אנזימי מזון 

פורסמו הערכות בטיחות בנושא השימוש באנזימי מזון. על פי הערכת EFSA, נמצא כי האנזימים אינם מהווים סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המיועדים. להלן הזנים הנדונים:

  • אנזים  triacylglycerol lipaseהמופק מ- Penicillium caseifulvum AE-LRF הלא מהונדס גנטית. האנזים מיועד לשמש בארבעה תהליכי ייצור מזון: ייצור מוצרי מאפה, ייצור חומרי טעם ממוצרי חלב, ייצור תחליפי חלב ומוצרי חלב צמחיים, ייצור שומנים ושמני המותאמים ע"י אינטרסטריפיקציה. להלן קישור לידיעה
  • אנזים  β-glucosidaseהמופק מ- Penicillium guanacastense AE-GLY הלא מהונדס גנטית. האנזים מיועד לשמש בארבעה תהליכי ייצור מזון: ייצור מיצים, ייצור יין וחומץ יין, ייצור תה וחליטות צמחים ופירות אחרים, ייצור תחליפי חלב צמחיים. להלן קישור לידיעה
  • אנזים  asparaginaseהמופק מהזן הרב צבעוניASP   Aspergillus nigerהמהונדס גנטית. האנזים מיועד למניעת היווצרות אקרילאמיד במזונות ובעיבוד שמרים ומוצרי שמרים. להלן קישור לידיעה
  • אנזים  3-phytaseהמופק מ-  Aspergillus niger PHY93-08  הלא מהונדס גנטית. האנזים מיועד לשמש בתשעה תהליכי ייצור מזון: ייצור מוצרי מאפה, ייצור מוצרים מבושלים, ייצור עמילנים וגלוטן, ייצור אלכוהול מזוקק, ייצור חומץ, ייצור תמציות קפה ופולי קפה, ייצור רוטב סויה, ייצור הידרולזיטים של חלבונים מצמחים ופטריות, ייצור תמציות צמחים. להלן קישור לידיעה
  • אנזים subtilisin המופק מ- Bacillus paralicheniformis AP-01 הלא מהונדס גנטית. האנזים מיועד לשמש בחמישה תהליכי ייצור מזון: ייצור מוצריים המבוססים על דגנים מלבד למוצרים אפויים, ייצור חלבוני חלב, הפקת שמני מאכל מצמחים ואצות, ייצור הידרולזיטים של חלבונים מצמחים ופטריות, ייצור מוצרי בשר ודגים. להלן קישור לידיעה

פרסום הנחיות לתעשייה בנושא שימוש בפרוביוטיקה בתוספי מזון

הרשות לבטיחות המזון של אירלנד (FSAI) פיתחה מסמך הנחיות כדי לסייע ליצרני תוספי מזון ולעסקי מזון להעריך בטיחות הפרוביוטיקה המשמשת במוצרים שלהם. זאת מאחר ואין הנחיות באיחוד האירופי לגבי תוספי מזון פרוביוטיים. קישור לידיעה 

חוות דעת EFSA עבור בטיחות השימוש בתוסף המזון soy leghemoglobin

פורסמה הערכת בטיחות בהתאם לרגולציה EC1331/2008 עבור תוספי מזון וחומרי טעם ל-soy leghemoglobin המופק מ- Komagataella phaffii המהונדס גנטית. תוסף המזון מיועד לשמש כצבע מאכל לתחליפי בשר צמחוניים. לא נמצא חשש בטיחותי בתנאי השימוש המוצעים. קישור לידיעה

אושר השימוש במזונות חדשים

  • הותר השימוש בתירס מהונדס גנטית DP23211 כמזון חדש, בהתאם לתנאים המופיעים. להלן קישור לידיעה
  • הותר השימוש בתירס מהונדס גנטית DP915635 כמזון חדש, בהתאם לתנאים המופיעים. להלן קישור לידיעה
  • הותר השימוש בקזאינט חלב ברזל כמזון חדש, הרכיב מותר לשימוש במזונות ובתוספי מזון בהתאם לתנאים המופיעים. להלן קישור לידיעה

בקשה לאישור מזונות חדשים 

  • נפתחה בקשה בנוגע לאישור D-Tagatose כמזון חדש. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 08.08.24. להלן קישור לידיעה
  • נפתחה בקשה בנוגע לאישור שמן 550 DHA המופק מ- Schizochytrium sp כמזון חדש. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 07.08.24. להלן קישור לידיעה
  • נפתחה בקשה בנוגע לאישור חלבון תפוחי אדמה כמזון חדש. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 31.07.24. להלן קישור לידיעה
  • נפתחה בקשה בנוגע לאישור אנזים endo-1,4-β-xylanase המופק מ- Aspergillus niger מהונדס גנטית, כאנזים מזון חדש. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 05.08.24. להלן קישור לידיעה
  • נפתחה בקשה בנוגע לאישור אנזים  polygalacturonase (pectinase) ו- ß -glucosidase מזן Aspergillus tubigensis שאינו מהונדס גנטית, כאנזים מזון חדש. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 05.08.24. להלן קישור לידיעה
  • נפתחה בקשה בנוגע לאישור אנזים fructanase מזן Trichoderma reesei  מהונדס גנטית, כאנזים מזון חדש. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 22.07.24. להלן קישור לידיעה
  • נפתחה בקשה בנוגע לאישור אנזים invertase מזן Trichoderma reesei  מהונדס גנטית, כאנזים מזון חדש. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 22.07.24. להלן קישור לידיעה

בקשות לאישור שימוש בחומרים הבאים במגע עם מזון

  • נפתחה בקשה בנוגע לאישור תהליך מיחזור Starlinger viscotec_deCON ליצור אריזות פלסטיק ממוחזר לשימושים במגע עם מזון. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 05.08.24. להלן קישור לידיעה
  • נפתחה בקשה בנוגע לאישור תהליך מיחזור Diamat_Diamat SC  ליצור אריזות פלסטיק ממוחזר לשימושים במגע עם המזון. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 02.08.24. להלן קישור לידיעה

הערכת בטיחות של התהליך Fucine Film, המשמשת למיחזור PET לחומרים הבאים במגע עם מזון 

פאנל ה-EFSA בנושא חומרים למגע עם מזון CEP העריך את הבטיחות של תהליך המיחזור Fucine Film המשתמש בטכנולוגיית Reifenhäuser. היריעות הממוחזרות מיועדות לשימוש לייצור חומרים ומוצרים למגע עם כל סוגי המזון. הפאנל הגיע למסקנה שהמידע שהוגש ל-EFSA אינו מספיק כדי להוכיח שתהליך המיחזור Fucine Film אינו מהווה סיכון לבריאות האדם. להלן קישור לידיעה

בקשה לקביעת רמה מקסימלית של אקרילאמיד רעיל במזון

הוגשה בקשה ל EFSA בנוגע לקביעת רמה מקסימלית של אקרילאמיד לאור הסיכונים הבריאותיים ונוכחותו הבעייתית במזונות מסוימים. להלן קישור לידיעה

חוות דעת EFSA עבור הערכת זן ארסן אורגני קטן במזון

הרשות האירופאית לבטיחות מזון EFSA זיהתה סיכונים בריאותיים בעקבת חשיפה תזונתית לחומצה דימיתיל ארסן DMA, זן ארסן אורגני קטן במזון. התרכובות הנפוצות ביותר במזון הינן MMA(V) ו- DMA(V). הריכוזים הגבוהים ביתר נמצאים במזונות כגון: אורז, אצות ופירות ים. תוצאות חוות הדעת המדעית תשמש לקביעת בסיס  לרמה המקסימלית עבור זן ארסן קטן אורגני. להלן קישור לידיעה

בקשה לעדכון תקן שיווק שמן זית  

הוגשה בקשה לעדכון תקן שמן זית לשינויים שאומצו לאחרונה בתקן הסחר הבינלאומי של מועצת שמן הזית. העדכון יכלול כללים לאימות מאפיינים אורגנולפטיים והליך דגימה לבדיקות האתמה של שמן הזית. להלן קישור לידיעה

בקשה לעדכון חוות דעת EFSA עבור בטיחות השימוש ב- TBBPA במזון

הנציבות האירופאית ביקשה מ EFSA לעדכן הערכת בטיחות ל- TBBPA ו- 5 נגזרות שלו במזון. אשר פורסמה ע"י EFSA ב- 2011 . עקב מחסור בנתונים על הרעילות לא ניתן היה לבצע אפיון סיכונים עבור אף אחד מחמשת נגזרות ה- TBBPA. להלן קישור לידיעה

השקת כלי אינטרנטי חדש לחישוב חשיפה תזונתית לאנזימי מזון  

EFSA השיקה כלי אינטרנטי חדש FEIM (food enzyme intake model) המאגד נתונים על השימוש באנזימי מזון בתהליכי ייצור שונים עם מידע על החשיפה של קבוצות אוכלוסייה שונות לאנזימי מזון. להלן קישור לידיעה

ארה"ב

ביטול הרשאת שימוש בשמן צמחי ברום (BVO) במזון

ה-FDA ביטל את ההרשאה לשימוש בשמן צמחי ברום BVO  כמרכיב מזון שנועד לייצב שמני טעם במשקאות בטעם פירות. אין אישורים לשימושים אחרים של BVO במזון. להלן קישור לידיעה 

בקשה לאישור שימוש בצבע צהוב אגס קוצני

ה- FDA הודיע כי הוגשה בקשה לעדכון רשימת צבעי המאכל המותרים לשימוש כך שיינתן היתר לשימוש בצבע צהוב אגס קוצני במזון. להלן קישור לידיעה

 עדכון עדיפות בנושאים בהנחיות לתוכנית המזון

ה- FDA פרסם עדכון לסדר העדיפות בנושאים הנדונים בהנחיית תוכנית המזון. בינואר 2024 ה-FDA פרסם את הטיוטה לנושאי התוכנית שעתידים לדון בהם בשנת 2024. וכעת פרסם את ההנחיות לתעשייה בנושאים הבאים: מרכיב תזונתי חדש NDI , רכיבים תזונתיים חדשים עבור תוספי תזונה, מזונות המופקים מצמחים המיוצרים באמצעות שינויים בגנום, ניתוח סיכונים ובקרות מניעה בייצור מזון. להלן קישור לידיעה

פרסום תוכנית דגימת מזון מוכן לאכילה לאימות סימון אלרגנים

בראשון לספטמבר ה-USDA עתיד ליישם תוכנית דגימת מזון המוכן לאכילה לאימות אלרגנים. האלרגנים הכלולים בתוכנית החדשה כוללים סויה, רכיכות סרטנים, ביצים, בוטנים, חלב ותשעה אגוזי עץ כולל שקדים, אגוז ברזיל, קשיו, קוקוס, אגוזי לוז, מקדמיה, אורן אגוז, פיסטוק ואגוז מלך. בנוסף, ייבדק עם הגלוטן. ה-  FSIS ימשיך לפתח את תוכנית הדגימה שתכלול ניתוח לשומשום. להלן קישור לידיעה 

פרסום הערכת בטיחות לתוספי מזון מסוימים

ביוני 2024 התקיימה פגישה בין ארגון המזון והחקלאות, ארגון הבריאות העולמי לתוספי מזון בשוויץ. אשר במהלכה נבדקו בטיחות של תוספי מזון מסוימים. 

JECFA העריכה את הבטיחות של ארבעה תוספי מזון, ארבעה עזרי ייצור, ושינתה את המפרטים עבור 10 חומרי טעם וריח. קישור לידיעה 

קבוצת תעשיית המזון הקפוא שואפת להפחית את תקני טמפרטורת האחסון ב-3 מעלות צלזיוס

קבוצת תעשיית המזון שואפת להוריד סטנדרט אחסון והובלת המזון ב 3 מעלות צלזיוס, המעבר לטמפרטורה -15 מעלות צלזיוס (במקום 18) עשוי להשפיע על הסביבה משמעותית מבלי לפגוע בבטיחות המזון ללא כל השפעה על בטיחות המזון של המוצר, המרקם, הטעם או הערך התזונתי. קישור לידיעה

פרסום טיוטת מסמך דרישות עבור גבינת מוצרלה

ה-USDA פרסם טיוטת מדריך שמטרתו לספק דרישות לגבינת מוצרלה: דרישות הרכב, דרישות מיקרוביולוגיים, אריזה, תנאי אחסון וכו'. להלן קישור לידיעה

קנדה

שינויים בסימון FOP ו- SFCI בתוויות מזון

 סימון חזית אריזה הנושאת סימון FOP עבור מזונות בעלי ערך שומן רווי, סוכר, ו/או נתרן גבוה החייבים בסימון תזונתי משלים בחזית המוצר ועבור סימון SFCI בנוגע למזונות המתוספים בתוספת מזון אשר דורשים הצהרות אזהרה. חלק מהמזונות יידרשו לשאת את שני הסמלים בחזית האריזה. וכעת ניתן להציג את הסמלים באופן אחר אשר אינו דורש מרווח ביניהם. השינוי נכנס לתקוף החל מ- 15 ביולי. להלן קישור לידיעה  

עדכון רשימת תוספי המזון להרחבת השימוש בממתיק סוכרלוז

משרד הבריאות הקנדי קיבל בקשה לאישור שימוש בסוכרלוז כממתיק בתוסף חלבון נוזלי המוכן להגשה ומיועד לשימוש ע"י מבוגרים. להלן קישור לידיעה

אוסטרליה וניו זילנד

בקשה לעדכון תקן דבש 

הוגשה בקשה לעדכון תקן דבש בנושא הגדרה, דרישות הרכב, סימון שם המוצר לדבש המיוצר ע"י דבורים חסרות עוקץ ילידי אוסטרליה. להלן קישור לבקשת האישור

בקשה לאישור מזון המופק מתירס מהונדס גנטית מוגן מחרקים 

הוגשה בקשה לאישור שימוש ומכירה של קו תירס מהונדס גנטית המיוצר מ- DAS1131. זן זה הונדס גנטית כך שיהיה עמיד בפני חרקים. להלן קישור לבקשת האישור

בקשה לאישור מזון המופק מתפוח אדמה מהונדס גנטית 

הוגשה בקשה לאישור שימוש בתפוח אדמה BG25 מהונדס גנטית. זן זה הונדס גנטית כך שיהיה עמיד בפני נגיף תפוחי האדמה Y, בנוסף זן זה הינו מופחת סוכר ומופחת השחמה. בהערכת הבטיחות לא נמצאו סכנות בטיחותיות לשימוש בזן זה. FSANZ מבקשת הערות הציבור עד ה- 29 באוגוסט. להלן קישור לבקשת האישור

תקציר

באירופה אושר השימוש בקזאינט חלב ברזל כמזון חדש, פורסמו חוות דעת בנוגע לבקשות לאישור מזון חדש, הוגשה בקשה לקביעת רמה מקסימלית של אקרילאמיד רעיל במזון ועוד, בארה"ב בוטלה הרגולציה המתירה שימוש בשמן צמחי ברום BVO  במזון, פורסמה טיוטת דרישות עבור גבינת מוצרלה ועוד, בקנדה פורסם עדכון לרשימת תוספי המזון ועוד ובאוסטרליה וניו זילנד הוגשה בקשה לעדכון תקן דבש ועוד. כל זאת ועוד מחכה לכם בגוף הידיעון😊

לתשומת הלב, הידיעון כולל פרסומים רגולטורים שונים בתחום המזון ואינו כולל התייחסות הנוגעת לרישום גיאוגרפי של מוצרים, למזון המיועד לבע"ח, למכסות מזון ומחירים. במקורות אחרים שנסקרו לא נמצא מידע רלוונטי.

הבהרה: ידיעון זה מרכז מידע ממקורות שונים. אין בפרסום הידיעות נקיטת עמדה.
חברת "שר ייעוץ והדרכה בע"מ" עושה כל שביכולתה על מנת לתת מידע מקצועי מלא על בסיס נתונים ומידע הנמצאים בידיה ו/או מאותרים על ידה דרך מקורות מידע גלויים. אף על פי כן עלולים ליפול אי דיוקים, טעויות וחוסרים שאינם בשליטתה. החברה לא תהיה אחראית, במישרין ו/או בעקיפין, לכל מעשה או מחדל הנובעים במישרין ו/או בעקיפין, מהסתמכות על השירות המוצע. אין לראות בשירות זה יעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי.
אין לעשות בפרטי השירות כל שימוש מעבר למטרה לה יועד ואין להפיצו ברבים מבלי לקבל אישור בכתב ומראש מהחברה. 

Similar Posts