|

עדכוני רגולציה בינלאומית בתחום המזון 20.06.2024– 27.05.2024

איחוד אירופי

אושר השימוש באבקת איזומאלטוז כמזון חדש

במסגרת אישור מזון חדש, הותר השימוש בסירופ איזומאלטוז מיובש כתחליף לסוכרוז עבור מזונות המיועדים לכלל האוכלוסייה למעט מזונות המיועדים לפעוטות ותינוקות בהתאם לתנאים המפורטים. על האריזות יידרש לסמנו כ- "אבקת איזומאלטוז". להלן קישור לידיעה

חוות דעת EFSA עבור גבול הצריכה המרבית (UL) של ברזל

EFSA התבקשה לחוות דעתה על גבול הצריכה המרבית (Tolerable Upper Intake Level UL) של ברזל. ההערכה התבססה על סקרי ספרות ונתונים מחקריים. בהערכה זו קבעה EFSA כי סף הצריכה היומי הבטוח של התוסף היא 40 מ"ג ליום מבוגרים (כולל נשים בהריון ומיניקות) , 35 מ"ג ליום עבור בני נוער בגילאי 15-17, 10 מ"ג ליום עבור פעוטות בגילאי 1-3 שנים ו-5 מ"ג ליום עבור תינוקות בגילאי 7-11 חודשים. הסף הבטוח שנקבע מוגבל יותר מסף הצריכה המרבית משום שסף הצריכה בו יש חשש לעלייה בתופעות לוואי אינו מוגדר. להלן קישור לידיעה

חוות דעת EFSA עבור גבול הצריכה המרבית (UL) של ויטמין A ו-β-קרוטן 

EFSA התבקשה לחוות דעתה על גבול הצריכה המרבית (Tolerable Upper Intake Level UL) של ויטמין A ו-β-קרוטן. ההערכה התבססה על סקרי ספרות ונתונים מחקריים. הפאנל מציע להותיר את ה- UL הקיים עבור ויטמין A למבוגרים ולהפחית את ה-UL עבור תינוקות ומתבגרים. עבור β-קרוטן לא היו מספיק נתונים בכדי לקבוע UL. להלן קישור לידיעה

חוות דעת EFSA בנוגע לבקשות אישור מזון חדש

פורסמו הערכות בטיחות בהתאם לרגולציה 2015/2283 בנושא היתר שימוש ברכיבים הבאים כמזונות חדשים:

  • ויטמין  D2המיוצר מאבקת פטריות Agaricus bisporus. המזון החדש מכיל ריכוזים של ויטמין D בצורה של ויטמין D2 בטווח של 245-460 מיקרוגרם/גרם. על פי הערכת EFSA, נמצא כי הרכיב אינו מעלה חשש בטיחותי בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה  
  • הכנות צמחיות מהשורש או קנה השורש של Rheum palmatum L., Rheum officinale Baill, מקליפת frangula L. and Rhamnus purshiana DC ומהעלה או הפרי של Cassia senna L. מאחר ונמצאה נוכחות של רכיבים גנוטוקסיים נקבע כי יש להתייחס לתכשירים אלו כמעוררים חשש גנוטוקסי ולכן לא ניתן לקבוע את בטיחותם. להלן קישור לידיעה

חוות דעת EFSA עבור אנזימים לשימוש במזון

פורסמו הערכות בטיחות עבור האנזימים הבאים:

  • inulinase המופק מ-Aspergillus welwitschiae . האנזים מיועד לשמש לייצור פרוקטו-אוליגוסכרידים. נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה  
  • carboxypeptidase D המופק מ- Aspergillus oryzae מהונדס גנטית. האנזים מיועד לשמש בתהליכי ייצור של מוצרי אפייה, עיבוד בשר, שמרים ומוצרי שמרים וכו'. נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה  
  •  cellobiose phosphorylase המופק מ- Escherichia coli מהונדס גנטית. האנזים מיועד לשמש בשילוב עם סוכרוז פוספורילאז בייצור הפחמימה צלוביוז. נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה  

דו"ח בנושא איסור או הגבלת 117 רכיבים בתוספי תזונה 

פורסם דו"ח על ידי ראש סוכנויות בטיחות המזון (HoA) הכולל 117 רכיבים שיש לאסור או להגביל בתוספי תזונה כדי להגן על בריאות הציבור. להלן קישור לידיעה 1, וידיעה 2 

בקשה לאישור מזונות חדשים 

  • נפתחה בקשה בנוגע לאישור ויטמין D3 המכיל שמן תולעי קמח שטופל ב-UV  כמזון חדש. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 25.06.24. להלן קישור לידיעה
  • נפתחה בקשה בנוגע לאישור שמן עשיר ב-DHA מ Schizochytrium sp כמזון חדש. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 25.06.24. להלן קישור לידיעה
  • נפתחה בקשה בנוגע לאישור אבקה עשירה בחלבון מיקרוביאלי מ Xanthobacter sp. SoF1 כמזון חדש. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 11.07.24. להלן קישור לידיעה
  • נפתחה בקשה בנוגע לאישור אספרגינאז מזן Saccharomyces cerevisiae שאינו מהונדס גנטית כאנזים מזון חדש. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 05.07.24. להלן קישור לידיעה

בקשה להרחבת שימוש ברכיבים מסוימים

  • הוגשה בקשה להרחבת השימוש בתוסף המזון תמצית quillaia. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 10.07.24 להלן קישור לידיעה
  • הוגשה בקשה להארכת השימוש באנזים המזון טריאצילגליצרול ליפאז מזן Penicillium roqueforti שאינו מהונדס גנטית. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 26.06.24 .להלן קישור לידיעה

בקשה לאישור שימוש בחומרים הבאים במגע עם מזון

נפתחה בקשה בנוגע לחומרים wax, rice bran, oxidized and wax, rice bran, partially saponified  ליצור אריזות פלסטיק במגע עם המזון. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 27.06.24. להלן קישור לידיעה

טיוטת חוות דעת בנושא הערכת סיכונים 

פורסמה טיוטת חוות דעת מדעית על עדכון הערכת הסיכונים על פנולים ברום ונגזרותיהם במזון. להלן קישור לידיעה

פורסמו עדכונים ברגולציית תוספי מזון

ועדת התקינה האירופאית עדכנה את רגולציית תוספי המזון 1333/2008 בנוגע לתוספים: E334, E335, E336,  E337, E354. במסגרת השינוי עודכנו ההיתרים ומגבלות השימוש בתוספים אלה במזון. להלן קישור לידיעה

טיוטה העוסקת בשיטות אנליטיות לבחינת עמידה בדרישות מיקרוביולוגיה במזון

פורסמה טיוטת רגולציה המפרטת שיטות אנליטיות לבחינת עמידה בדרישות רגולציה 2073/2005 העוסקת במיקרוביולוגיה של מזון. מטרת הטיוטה הינה קביעת שיטות אנליטיות מסוימות לצורך בחינת עמידה בדרישות הרגולציה, לטובת יצירת אחידות ועקיבות בשיטות הבדיקה. הבקשה פתוחה להערות עד 02.07.24 .להלן קישור לידיעה

פורסמה טיוטה לכללי אישור יבוא מוצר אורגני

פורסמה טיוטה כללי הבדיקות לאישור והסמכת מפעלים במדינות שאינן באיחוד האירופי. בנוגע ליבוא מוצרים אורגניים. הבקשה פתוחה להערות עד 11.07.24 .להלן קישור לידיעה

פורסם מחקר הערכת סיכונים למעבר גלוטן מאריזה למזון

מחקר הערכת סיכונים שבוצע על ידי חוקרים ממכון טכנולוגי בגרמניה, בחן את היקף נדידת הגלוטן מאריזות מאושרות מגע מזון למגוון של מזונות. החוקרים מצאו כי מעבר הגלוטן תלוי בתכונות חומר האריזה וזמן המגע עם המזון. להלן קישור לידיעה

ארה"ב

הצעת חוק להוספת סימון תזונתי בחזית האריזה

ה-FDA  פרסם הצעת חוק לפיה תוויות מזון יידרשו בסימון ערכים תזונתיים של פרמטרים מסוימים בחזית האריזה. מטרת השינוי היא לסייע לצרכנים בבחירת מזון בריא יותר. להלן קישור לידיעה

ה- FDA הציע החרגה לגבינות קוטג' מסוימות מדרישות עקיבות

ה FDA הציע לפטור מדרישות החוק לעקיבות גבינות קוטג' המוסדרות תחת פקודות החלב המפוסטר בדרגה A. ניתן להגיש הערות עד 12.09.24. להלן קישור לידיעה

ה- FDA והאקדמיות הלאומיות למדעים, הנדסה ורפואה מסכמים מחקר על התפקיד של צריכת פירות ים בצמיחה והתפתחות של ילדים 

ממסקנות הדו"ח נקבע כי אין מספיק ראיות המצריכות שינוי בכמויות פירות הים המומלצות בהנחיות התזונה לאמריקאים, וכי אין מספיק ראיות להערכת השפעת החשיפה למזהמים. להלן קישור לידיעה 

הגברת מאמצים לצמצום בזבוז מזון ומחזור חומרים אורגניים

ה- FDA פרסם כי הוא מחויב להשיג יעד של 50% הפחתה באובדן ובזבוז מזון עד שנת 2030 בשיתוף פעולה עם משרד החקלאות, והסוכנות להגנת הסביבה. להלן קישור לידיעה 1 , וידיעה 2.

הארכת תקופה להערות הציבור

  • בפברואר 2024, ה- FDA פרסם טיוטה הנחיות לתעשייה בנושא ניתוח סיכונים ובקרות מניעה מבוססות סיכונים למזון. כעת, ה-FDA מאריך את תקופת מתן ההערות עד 02.08.24. להלן קישור לידיעה
  • באפריל 2024, ה- FDA פרסם מסמך העוסק באישור שימוש בצבע מאכל ועליה בהיטל הנדרש לצורך הרישום. כעת, ה-FDA מאריך את תקופת מתן ההערות עד 27.06.24. להלן קישור לידיעה

מחקר חדש של ה-FDA מראה כי Shiga toxin-producing Escherichia coli עשוי להתפשט באוויר ולזהם גידולי עלים ירוקים

ה- FDA  חשף ממצאים ראשוניים ממחקר סביבתי רב שנתי מראה כי חיידקים יכולים לשרוד באוויר, ושאבק יכול לשמש כמנגנון העברה של פתוגנים מאדמה לרקמת הצמח. להלן קישור לידיעה

פורסם מודל הערכת סיכונים לבדיקת Bacillus cereus בחלב מפוסטר

מודל הערכת סיכונים חדש שפותח על ידי חוקרים מאוניברסיטת פן סטייט מסייע למעבדי חלב להעריך את החשיפה האפשרית של הצרכנים ל-Bacillus cereus מחלב שעבר פסטור בטמפרטורה גבוהה ובזמן קצר. המודל נועד לספק החלטות לגבי בטיחות מזון בחלב. להלן קישור לידיעה

הערכת רמות וסיכונים של מתכות רעילות בשוקולדים מקקאו שמקורו מאזורים שונים

חוקרים מאוניברסיטת Tulane העריכו את הרמות והסיכונים של מתכות רעילות בשוקולדים הנמכרים בארה"ב. הממצאים גילו שכמעט בכל דגימות השוקולד, מתכות כבדות רעילות היו מתחת לרמות הבטוחות המומלצות ורמות המתכות השתנו בהתאם למקורות פולי הקקאו המשמשים לייצור השוקולדים. להלן קישור לידיעה

הצעה להתיר שימוש בחלב אולטרה מסונן 

ה-FDA פרסם הצעה להתיר שימוש בחלב אולטרה מסונן (Ultrafiltered Milk) ליצור גבינה ומוצרי גבינה. להלן קישור לידיעה

פרסום הצעת חוק לשינוי דרישות תיעוד מעקב יצור מזון

ה- FDA פרסם הצעת חוק לשינוי דרישות ניתוח סיכונים ובקרות מניעה במפעלי מזון. להלן קישור לידיעה

קנדה

פיתוח שיטה חדשה לעיבוד ביצים תוך שמירה על איכות הביצים

מדענים מאוניברסיטת Saskatchewan (USask)  פיתחו שיטה חדשה, נטולת כימיקלים וחום, הכוללת טיפול בקליפות ביצים באמצעות ננו-מבנים מהונדסים של מים, אשר הורגת חיידקים פתוגניים הקיימים על קליפת ביצה, תוך שמירה על האיכות הפיזית והתזונתית של הביצים. להלן קישור לידיעה

משוב על טיוטת תוכנית התגובה הלאומית ליבלות תפוחי אדמה

סוכנות פיקוח המזון הקנדית, השיקה התייעצות ציבורית על טיוטת תוכנית תגובה לאומית ליבלות תפוחי אדמה. הטיוטה פתוחה להערות הציבור עד 26.07.24. להלן קישור לידיעה

סוכנות בטיחות המזון הקנדי פרסמה מחקר פסטור חדש מראה כי HPAI אינו מהווה סיכון לבטיחות מזון

מעבדות CFIA ביצעו מחקר על יעילות הפסטור להשבתת וירוס HPAI בחלב. בהתאם למחקרים דומים שפורסמו בעולם, התוצאות הראו שפסטור יעיל בהשבתת ריכוזים גבוהים של הנגיף. להלן קישור לידיעה

אוסטרליה וניו זילנד

עדכוני רגולציה בנוגע לתרכובות מזון לתינוקות

FSANZ אישר שינוי דרישות ברגולציה העוסקת בהרכב וסימון תרכובות מזון לתינוקות. מטרת השינוי היא להבטיח המשך עמידת תרכובות המזון לתינוקות בדרישות הבטיחות תוך בחינת ממצאים מדעיים חדשים והתפתחות שוק תרכובות המזון לתינוקות. להלן קישור לידיעה

בקשה לאישור מזון המופק מתירס מהונדס גנטית מוגן מחרקים 

הוגשה בקשה לאישור שימוש בקו תירס MZIR260 מהונדס גנטית במזון. זן זה הונדס גנטית כך שיהיה עמיד בפני חרקים. להלן קישור לבקשת האישור

תקציר

באירופה אושר השימוש באבקת איזומאלטוז כמזון חדש, פורסמו חוות דעת בנוגע לבקשות לאישור מזון חדש, חוות דעת על גבול הצריכה המרבית של ברזל, ויטמין A ו- β-קרוטן ועוד, בארה"ב פורסמה הצעת חוק להוספת סימון תזונתי בחזית האריזה, פורסמה הצעה להחרגה מסוימת למוצרי קוטג' ועוד, בקנדה פורסמה שיטת עיבוד לביצים תוך שמירה על איכותן ועוד ובאוסטרליה וניו זילנד עודכנה רגולציית תרכובות מזון לתינוקות ועוד. כל זאת ועוד מחכה לכם בגוף הידיעון😊

לתשומת הלב, הידיעון כולל פרסומים רגולטורים שונים בתחום המזון ואינו כולל התייחסות הנוגעת לרישום גיאוגרפי של מוצרים, למזון המיועד לבע"ח, למכסות מזון ומחירים. במקורות אחרים שנסקרו לא נמצא מידע רלוונטי.

הבהרה: ידיעון זה מרכז מידע ממקורות שונים. אין בפרסום הידיעות נקיטת עמדה.
חברת "שר ייעוץ והדרכה בע"מ" עושה כל שביכולתה על מנת לתת מידע מקצועי מלא על בסיס נתונים ומידע הנמצאים בידיה ו/או מאותרים על ידה דרך מקורות מידע גלויים. אף על פי כן עלולים ליפול אי דיוקים, טעויות וחוסרים שאינם בשליטתה. החברה לא תהיה אחראית, במישרין ו/או בעקיפין, לכל מעשה או מחדל הנובעים במישרין ו/או בעקיפין, מהסתמכות על השירות המוצע. אין לראות בשירות זה יעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי.
אין לעשות בפרטי השירות כל שימוש מעבר למטרה לה יועד ואין להפיצו ברבים מבלי לקבל אישור בכתב ומראש מהחברה. 

Similar Posts