|

עדכוני רגולציה בינלאומית בתחום המזון 23.04.2024– 27.03.2024

איחוד אירופי

חוות דעת EFSA עבור שימוש ברכיבים המיועדים לבוא במגע עם מזון

פורסמו הערכות בטיחות לשימוש בחומרים המיועדים לבוא במגע עם מזון לייצור אריזות. על פי הערכות הבטיחות עבור האריזות מטה, אין חשש בבטיחות תהליכי הייצור המוצעים. תנאי השימוש מפורטים בחוות הדעת ומחריגים 

שימוש במיקרוגל ו/או בתנור. להלן פירוט הטכנולוגיות/רכיבים שנבחנו: 

  • תערובת של 1,9-nonanediamine (NMDA) ו-2-methyl-1,8-octanediamine (MODA) לייצור אריזות מפוליאמיד המיועדות לבוא במגע עם כל סוגי המזון. להלן קישור לידיעה 
  • alcium tert-butylphosphonate לייצור אריזות מהחומר polyolefin המיועדות לבוא במגע עם כל סוגי המזון. להלן קישור לידיעה
  • אריזות ממוחזרת המיוצרות בטכנולוגיית Martogg Group. להלן קישור לידיעה
  • phosphorous acid לייצור אריזות מחומר polyolefin המיועדות לבוא במגע עם כל סוגי המזון. להלן קישור לידיעה

כוונה לאיסור שימוש ב-BPA בחומרים הבאים במגע עם מזון

פורסמה הודעה כי האיחוד האירופאי שוקל איסור שימוש ב- BPA במוצרים המיועדים לבוא במגע עם מזון . זאת בהתבסס על הורדת סף הצריכה היומית הסבילה (TDI)  של BPA על ידי EFSA. להלן קישור לידיעה

פורסמו עדכונים 

פורסמה טיוטת חקיקה לעדכון רמות מיקרוביאליות עבור ליסטריה. מטרת העדכון היא הצמדות לתקנים של קודקס אלימנטריוס בנוגע ללסיטריה עבור מזונות המוכנים לאכילה. להלן קישור לידיעה 

חוות דעת EFSA עבור אנזימים לשימוש במזון

פורסמו הערכות בטיחות עבור האנזימים הבאים:

  • oryzin  המופק מ- Aspergillus ochraceus. האנזים מיועד לשימוש בתהליכי עיבוד ביצים, עיבוד מוצרי חלב לייצור חומרי טעם וריח וייצור חלבוני חלב מעובדים, תהליכי עיבוד בשר ודגים, תהליכי עיבוד שמרים ועוד. נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה  
  •  leucyl aminopeptidase  המופק מ- Aspergillus oryzaes מהונדס גנטית. האנזים מיועד לשימוש בתהליכי עיבוד בשר ודגים, תהליכי עיבוד שמרים, תהליכי עיבוד דגנים וכו'. נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה  
  •  glutaminase המופק מ- Bacillus licheniformis מהונדס גנטית. האנזים מיועד לשימוש בתהליכי עיבוד דגנים, עיבוד מוצרי חלב לייצור חומרי טעם וריח וייצור חלבוני חלב מעובדים, עיבוד מוצרי בשר ודגים וכו'. נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה  
  •  phosphodiesterase I המופק מ- Leptographium procerum. האנזים מיועד לשימוש בתהליכי עיבוד שמרים וייצור שמרים. נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה  
  •  α-glucosidase המופק מ- Aspergillus niger. האנזים מיועד לשימוש בתהליכי עיבוד של דגנים. נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה  
  •  triacylglycerol lipase המופק מ- Mucor circinelloides. האנזים מיועד לשימוש בתהליכי עיבוד של דגנים, ביצים, מוצרי חלב וכו'. נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה  
  •  peroxidase המופק מ- Aspergillus niger מהונדס גנטית. האנזים מיועד לשימוש בתהליכי עיבוד של מוצרי חלב ומוצרים מצמחים ופטריות. נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה  
  •  AMP deaminase המופק מ- Aspergillus sp. האנזים מיועד לשימוש בתהליכי עיבוד של שמרים ומוצרי שמרים. נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה  
  •  bacillolysin המופק מ- Bacillus amyloliquefaciens. האנזים מיועד לשימוש בתהליכי עיבוד דגנים, מוצרי חלב, בשר, ביצים ועוד.  נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה  
  •   pectinesterase  המופק מ- Aspergillus oryzae מהונדס גנטית. האנזים מיועד לשימוש בתהליכי עיבוד של פירות, ירקות ומוצרים מצמחים ופטריות. נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה  
  •   endo-polygalacturonase  המופק מ- Aspergillus oryzae מהונדס גנטית. האנזים מיועד לשימוש בתהליכי עיבוד של פירות, ירקות ומוצרים מצמחים ופטריות. נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה  
  •   subtilisin   המופק מ- Bacillus licheniformis מהונדס גנטית. האנזים מיועד לשימוש בתהליכי עיבוד של דגנים, מוצרי חלב, בשר, דגים וכו'. נמצא כי אנזים זה אינו מהווה סכנה בטיחותית בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה  
  •  D-psicose 3-epimeraseהמופק מ- Microbacterium foliorum. האנזים מיועד לייצור D-allulose. בגלל שלא היה ניתן לזהות ולאפיין את הסיכונים של האנזים ושל החיידק המייצר הפאנל לא יכול היה לקבוע את בטיחות האנזים בתנאי השימוש המוצעים. להלן קישור לידיעה  

אושר השימוש במזונות חדשים

  • הותר השימוש ב- ‘Monosodium salt of L-5-methyltetrahydrofolic acid כמזון חדש. הרכיב מותר לשימוש במזונות מיוחדים, תרכובת מזון לתינוקות ומזון המשך לפעוטות, בהתאם לתנאים המופיעים. להלן קישור לידיעה
  • הותר השימוש ב- beta-glucan  המופק מ  Euglena gracilis microalgae כמזון חדש. הרכיב מותר לשימוש במזונות לבקרת משקל, חטיפי דגנים ותוספי תזונה, בהתאם לתנאים המופיעים. יש להוסיף הצהרת בנוגע לשימוש מגיל 3 ומעלה. להלן קישור לידיעה
  • הותר השימוש במלח 3′-Sialyllactose (‘3′-SL’) כמזון חדש. הרכיב מותר במזונות שונים, כולל מזון לבקרת משקל, מזון המשך לפעוטות, משקאות קלים, משקאות יוגורט, בהתאם לתנאים המפורטים. יש להוסיף הצהרת בנוגע לשימוש מגיל 3 ומעלה. להלן קישור לידיעה
  • הותר השימוש בcalcidiol monohydrate שהינו מטבוליט של ויטמין  D3כמזון חדש. הרכיב מותר בתוספי תזונה, בהתאם לתנאים המפורטים. יש להוסיף הצהרת בנוגע לשימוש מגיל 3 ומעלה. להלן קישור לידיעה
  • הותר השימוש ב- Lemna gibba ו- Lemna minor כמזון חדש. הרכיב מותר בחטיפי דגנים, לחם ולחמניות, אטריות ובתוספי מזון בהתאם לתנאים המופיעים. להלן קישור לידיעה

בקשה לאישור מזונות חדשים 

  • נפתחה בקשה בנוגע למיצוי שמן המפ אורגני כמזון חדש. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 08.05.24. להלן קישור לידיעה
  • נפתחה בקשה בנוגע לסיבי חלבון לפתית מרוכז כמזון חדש. הבקשה פתוחה להערות הציבור עד 29.04.24. להלן קישור לידיעה

בקשות להרחבת שימוש בסטיביול גליקוזיד ואנזימים

  • הוגשה בקשה להרחבת השימוש באנזים laccase המופק מ-  Trametes hirsutaשאינו מהונדס גנטית. להלן קישור לידיעה
  • הוגשה בקשה להרחבת השימוש באנזים אלפא-עמילאז המופק מ Bacillus licheniformis שאינו מהונדס גנטית. להלן קישור לידיעה
  • הוגשה בקשה להרחבת השימוש בתוסף המזון סטיביול גליקוזיד בהתאם לתקנה 1331/2008. להלן קישור לידיעה

עודכנו מפרטים עבור מזונות חדשים 

  • עודכן מפרט עבור Astaxanthin-rich oleoresin ממקור  Haematococcus pluvialis algae. להלן קישור לידיעה
  • עודכן מפרט והוסר פירוט הגלקטוז עבור galacto-oligosaccharide המיוצר מלקטוז. להלן קישור לידיעה

פורסמו עדכונים לרגולציית מזהמים 2023/915

  • בנוגע לסכום הרמות מקסימליות של חומצות שומן 3-מונוכלורפרופנדיול (3-MCPD) ו-3-MCPD בתרכובת מזון לתינוקות ופעוטות ומזון למטרות רפואיות. להלן קישור לידיעה
  • בנוגע לערכי המקסימום של הרעלנים T-2 ו- HT-2  במזונות שונים. להלן קישור לידיעה
  • בנוגע לרמות המקסימליות של deoxynivalenol במזונות שונים לדוגמא בדגנים לא מעובדים ובפסטות. להלן קישור לידיעה

עדכון שם מסורתי עבור מוצר יין

אושר שימוש בשם המסורתי " Viejo " עבור מוצר יין. להלן קישור לידיעה

אושר שימוש של אצות כמזון חדש 

הוספו לקטלוג מזון חדש יותר מ-20 מיני אצות לשימוש במזון או בתוספי תזונה. הוספת זנים אלו מרחיבה באופן משמעותי את כמות האצות שמופיעה בקטלוג. להלן קישור לידיעה 

שימוש בכינויים מסוימים לאפיון מוצרי מזון המכילים חלבונים צמחיים בצרפת

בצרפת פורסם צו המגדיר רשימת מונחים המשמשים לרוב בתיאור ושיווק מוצרים מן החי האסורים בשימוש עבור תיאור ושיווק מוצרים המבוססים על חלבונים צמחיים. להלן קישור לצו

בקשת הערות הציבור בנוגע להצעות ייעול לתהליך אישור בקשות בבריטניה

סוכנות תקינת המזון הבריטית מבקשת את הערות הציבור בנוגע להצעות ייעול לתהליך אישור הבקשות לאור עומס בקשות שהצטבר עקב יציאת בריטניה מהאיחוד האירופי. ניתן להעביר הערות עד לתאריך 5 ביוני 2024. להלן קישור לידיעה

ארה"ב

איסור שימוש בתוספי מזון מסוים באילינוי

באילינוי פורסם איסור לשימוש בארבעה תוספי מזון להם עשויה להיות השפעה רעילה, זאת בהמשך לאיסור השימוש בהם בקליפורניה שאושר בחודש אוקטובר 2023. להלן קישור לידיעה

פרסום קווים מנחים בנושא נוכחות מים במוצרי בשר, עוף ודגים גולמיים

ה-FSIS פרסם מסמך קווים מנחים שמטרתו לסייע לתעשייה לעמוד בדרישות הרגולטוריות של נוכחות מים במוצרי בשר, עוף ודגים גולמיים וסימון נכון של מוצרים אלה. להלן קישור לידיעה

בקשות לאיסוף מידע והערות הציבור

ה- FDA מבקש הערות הציבור בנושאים הבאים:

  • סימון ערך קלורי עבור מוצרי מזון הנמכרים במכונות אוטומטיות וסימון תזונתי עבור מוצרי מזון מסוימים בתפריט מסעדה או מקומות דומים אחרים לממכר מזון. ניתן להעביר הערות עד לתאריך 13 במאי 2024. להלן קישור לידיעה
  • הגשת בקשות להחרגת מוצר מסימון אלרגן כאשר ניתנת הוכחה מדעית כי הרכיב לא מכיל את החלבון האלרגני או שנמצא כי הרכיב לא גורם לתגובה אלרגית המסכנת את בטיחות הצרכן. ניתן להעביר הערות עד לתאריך 13 במאי 2024. להלן קישור לידיעה

פרסום טיוטת מדריך לתעשייה בנושא תיקי מוצר של רכיבים תזונתיים חדשים

ה-FDA פרסם טיוטת מדריך שמטרתו לספק המלצות לתעשיית תוספי התזונה בנושא הכנת תיקי מוצר עבור רכיבים תזונתיים חדשים לקראת הגשת בקשה לאישורם. להלן קישור לידיעה

קנדה

עדכון רשימת התוספים המותרים לשימוש

משרד הבריאות הקנדי פרסם עדכון לרשימת התוספים המותרים לשימוש. על פי העדכון, הותר השימוש ב -phosphatidylserine  ממקור סויה במזון מתוסף. להלן קישור לידיעה

בקשה להערות הציבור בנושא חוק בטיחות המזון הקנדי

סוכנות פיקוח המזון הקנדית מבקשת את הערות הציבור בנושא חוק בטיחות המזון הקנדי במטרה לבחון האם החוק מסייע בנושאים שונים כגון שמירה על בטיחות מזון והגנה על הצרכן ועוד. להלן קישור לידיעה

אוסטרליה וניו זילנד

בקשה לאישור רכיב כמזון חדש

הוגשה בקשה לאישור שימוש בחלקים מסוימים של הצמחMoringa oleifera  כמזון חדש. להלן קישור לידיעה

שינוי דרישות יבוא פירות יער מוקפאים

לאור התפרצות hepatitis A בניו זילנד בשנים 2022-2023 שנמצאה קשורה לפירות יער מוקפאים, אושרו חוקי יבוא חדשים עבור מוצר זה במטרה להבטיח את בטיחות צריכתו. השינויים ייכנסו לתוקף ב- 1 באוגוסט 2024. להלן קישור לידיעה

באירופה אושר שימוש במזונות חדשים, הוגשו בקשות חדשות למזונות חדשים ולהרחבות שימוש באנזימים מסייעי ייצור ועוד, בארה"ב פורסמו קווים מנחים בנושא נוכחות מים במוצרי בשר, עוף ודגים גולמיים, פורסמו בקשות להערות הציבור בנושאים שונים ועוד, בקנדה עודכנה רשימת התוספים המותרים לשימוש ועוד ובאוסטרליה וניו זילנד הוגשה בקשה לאישור רכיב כמזון חדש ועוד. כל זאת ועוד מחכה לכם בגוף הידיעון😊

לתשומת הלב, הידיעון כולל פרסומים רגולטורים שונים בתחום המזון ואינו כולל התייחסות הנוגעת לרישום גיאוגרפי של מוצרים, למזון המיועד לבע"ח, למכסות מזון ומחירים. במקורות אחרים שנסקרו לא נמצא מידע רלוונטי.

הבהרה: ידיעון זה מרכז מידע ממקורות שונים. אין בפרסום הידיעות נקיטת עמדה.
חברת "שר ייעוץ והדרכה בע"מ" עושה כל שביכולתה על מנת לתת מידע מקצועי מלא על בסיס נתונים ומידע הנמצאים בידיה ו/או מאותרים על ידה דרך מקורות מידע גלויים. אף על פי כן עלולים ליפול אי דיוקים, טעויות וחוסרים שאינם בשליטתה. החברה לא תהיה אחראית, במישרין ו/או בעקיפין, לכל מעשה או מחדל הנובעים במישרין ו/או בעקיפין, מהסתמכות על השירות המוצע. אין לראות בשירות זה יעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי.
אין לעשות בפרטי השירות כל שימוש מעבר למטרה לה יועד ואין להפיצו ברבים מבלי לקבל אישור בכתב ומראש מהחברה. 

Similar Posts